Rarebits met peer en stilton – Yvette van Boven

Het laatste stukje sodabread van eergisteren lag enigszins zieligjes naar me te gluren. Moest-ie zonder pardon de kliko in? Asjeblieft, niet in die enge groene bak met al die beestjes? Welnee, lief broodje, ook al ben je oud en kruimelig, je krijgt een mooie, laatste rustplaats van me. Fijn ondergedekt met lekkere kaasjes, room en ei bleek je een perfect lunchhapje te zijn. Niet bedroefd zijn nu je voorgoed weg bent bij ons, het wachten is gewoon op je wedergeboorte. En die zal niet lang op zich laten wachten, ik beloof het je! In de vorm van rarebits met peer en stilton.

Rarebits met peer en stilton

Ingrediënten
100 gr blauwe kaas, bijv. blue stilton
150 gr Parmezaanse kaas, geraspt
2 eetl crème fraiche
2 eieren, losgeklopt
1 eetl grove mosterd
peper
ca 8 sneetjes zuurdesembrood (of genoemd sodabread)
2 peren, geschild en in plakjes

Bereidingswijze
Meng de kazen met de crème fraiche, eieren en de mosterd.
Maal er peper over.
Laat het dan 1 uurtje (of een hele nacht) in de koelkast staan.
Rooster de boterhammetjes lichtbruin.
Beleg de sneetjes brood eerst met schijfjes peer en lepel er vervolgens het kaasmengsel royaal over.
Leg de rarebits naast elkaar op een bakplaat.
Gril ze 3 tot 5 minuten of tot ze goudbruin zijn en bubbelen.

Bron: Home Made Winter – Yvette van Boven

print

2 antwoorden op “Rarebits met peer en stilton – Yvette van Boven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.