Pimm’s nr 1 is in Nederland niet zo heel erg bekend. Het is afkomstig uit Engeland en in zijn pure vorm min of meer ondrinkbaar. Oké, met flink wat ijs is het al een ander verhaal, maar als cocktail is het pas echt leuk! Pimm’s smaakt alvast naar kinine en gember. En waarschijnlijk nog naar anderhalf dozijn andere “geheime” kruiden, waarvan ik de oorsprong niet kan ontdekken.
Een traditionele Pimm’s cup maakt men als volgt: vul een grote, glazen kan met een handvol ijsblokjes. Daarin schenk je één deel Pimm’s en drie à vier delen koolzuurhoudende citroenlimonade. In Engelse recepten gebruikt men ook wel ginger ale of 7Up. Ik geef de voorkeur aan Crystal Clear Citron. Doe nu de muntblaadjes in de kan, de citroen-, sinaasappel,- en komkommerschijfjes. Voor een extra feestelijk effect kun je nog gehalveerde aardbeien toevoegen.
Roer even flink, versier de rand met een schijfje fruit en ga op zoek naar je meest luie stoel. Maak het jezelf comfortabel zodat je, wanneer de slaap mocht toeslaan na enkele glaasjes, je niet wakker schrikt met een geknakte nek of opgefrommeld bovenlijf. Pimm’s cocktail is verfrissend, kruidig en de ideale dorstlesser om deze tropische dagen te kunnen overleven. Priklimonade voor volwassenen. Maar door de aanwezige alcohol met een venijnige nagalm. U is gewaarschuwd!
Pimm’s cup
Voor 5 à 6 glazen:
2 dl Pimm’s
6 dl citroenlimonade of ginger ale
plakjes komkommer
halve sinaasappel, in plakjes
halve citroen, in plakjes
halve appel, in plakjes
klein bosje verse munt
evt wat verse aardbeien, gehalveerd
Poeh… wilde net weer gaan minderen… maar… eh…. ik wacht nog maar een dagje…
Fijn plan, Eric! Het leven is te kort om niet te genieten van de leuke dingen die ons toekomen. Proost!
Niet dat ik Pimm’s hier in de kast had staan, maar je berichtje inspireerde tot een Italiaanse Apérol-Spritz… daar had ik nog net wat voor…haha.
Ah ik hou van Pimm’s! Kan er nu wel een op! Leuke blog!
http://www.theavantguardian.com/