Over Nell

Tien jaar geleden was ik de enorme stapel knipselboeken met daarin al mijn favoriete recepten, meer dan beu. Ik besloot een eigen weblog te beginnen.

Want koken bleek door de jaren heen toch wel één van mijn grootste liefhebberijen. Waarschijnlijk ligt de kiem ervan bij mijn vader, die opgeleid was tot kok/banketbakker.

Ontdek je bestemming

Als één van de weinige kinderen in mijn buurt, had ik altijd meer dan voldoende te smikkelen.

Ik herinner me een kaleidoscoop aan smakelijke hoogtepunten. Fraai gedecoreerde huzarensalades, huisgemaakte vleeskroketjes, verse ananas, gestoofde paling, Moskovisch mokkacrèmegebak, uitgebreide rijsttafels, garnalen om te pellen bij de weekendboterham, noem maar op.

Luilekkerland in het kwadraat. Het leek zo vanzelfsprekend allemaal.

Eten zonder poespas

“Verwacht van mij geen haute cuisine, maar huiselijke, voedzame kost zonder decoratieve toeters en bellen.”

Ontdek je bestemming

Ik woonde al zelfstandig toen ik erachter kwam dat je, om lekker te kunnen eten, echt wel enige moeite moest doen.

In de loop der tijd kreeg ik er steeds meer lol in en leerde ik dat Aandacht en Liefde dé toverwoorden zijn voor verrukkelijke gerechten.

Verwacht van mij geen haute cuisine, maar huiselijke, voedzame kost zonder decoratieve toeters en bellen. In mijn voorraadkast zijn weinig tot geen voorverpakte producten te vinden, behalve wat basisingrediënten zoals thee, suiker en bloem.

Het meeste maak ik (of mijn Thuisbakker) zelf. Zoals brood, jam, pasta, spreads en sauzen. Het kost vaak minder moeite dan het openmaken van een verpakking.

Wat ik het liefste op mijn bordje vindt?

Een vers visje, zonder twijfelen! Gevolgd door een smakelijk bordje pasta. En een zelfgebakken koekje bij het onlosmakelijk met mij verbonden kopje thee, gaat er ook altijd prima in.

Voel je vrij om uitgebreid door mijn receptenindex te snuffelen. Ik hoop je te kunnen inspireren met alles wat ik aan eetplezier te bieden heb.

Broodmand zachte witte broodjes van Levine
“Het meeste maak ik (of mijn Thuisbakker) zelf, zoals brood, jam, pasta, spreads en sauzen.”

wist je dat?

Leer mij beter kennen

v

Wat is jouw plek?

Ik ben geboren in Brabant en inmiddels al meer dan 40 jaar wonend in het prachtige Zeeland

v

Thee of koffie?

Theedrinker all day long

v

Waar word je blij van?

Zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor

v

Wat is je sterrenbeeld?

Steenbok
v

Wat is kenmerkend voor jou?

Intimi kennen me als volhardend en een tikkie kritisch, maar ook als geduldig en optimistisch

v

Ben je vernieuwend?

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe smaken

Lezen. Koken. Eten.

Zonder culinaire hocus-pocus.