Snelle muffins met sinaasappel en donkere chocolade

8 10 2021 | Cakes, Rutger van den Broek | 0 Reacties

Er zijn weinig baksels die zo easy-peasy te maken zijn als muffins. Zelfs als je weinig tijd hebt of een totaal gebrek aan vaardige “kneedhandjes” hebt, zul je met het juiste recept altijd prachtig gerezen muffins uit je oven toveren. Jawel, er hoort zonnebloemolie in en geen boter. Dat geeft de muffin zijn specifieke smaak. Niet iedereen vindt dat even lekker, dan zijn extra smaakjes een prima oplossing! Bosbessen, citroen of deze variant met sinaasappel en chocolade. En vergeet vooral de hartige variant niet, een prima alternatief voor de sleetse kaasstengel bij je weekendborrel.

Al sinds de zeventiende eeuw worden sinaasappelschil en oranjebloesemwater gebruikt om smaak te geven aan chocolade. De beroemde Chocolate Orange van Terry’s is misschien wel het bekendste voorbeeld van deze delicate combinatie. Sinaasappelschil bevat etherische oliën die een super-aromatisch accent geven aan allerhande gerechten. Denk maar eens aan een met marmelade geglaceerde ham. Of de fameuze aardbeien Romanoff: ontdoe de aardbeien van hun kroontjes, marineer ze in gelijke delen sinaasappelsap en sinaasappellikeur en roer ze na na een tijdje door stijfgeklopte slagroom. Zolang de smaken perfect matchen, kan er zelfs met het eenvoudigste gerecht niets misgaan.

Dat geldt ook voor deze snelle muffins met sinaasappel en donkere chocolade. De subtiele sinaasappelsmaak laat zich gewillig combineren met de ietwat wrange tonen van donkere chocolade. 

Snelle muffins met sinaasappel en donkere chocolade

Ingrediënten: (voor 12 stuks)
300 gr bloem
150 gr suiker
4 tl bakpoeder
½ tl zout

Voor de natte ingrediënten
2 eieren
200 ml melk
100 ml neutrale olie
1 1/2 tl vanille-extract
1 sinaasappel, rasp

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C (180˚C hetelucht. Plaats 12 papieren muffinvormpjes in een muffinblik.

Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar. Meng in een andere kom de natte ingrediënten.

Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng dit tot een mooi beslag.
Spatel tot slot de chocolade door het beslag en vul ieder vormpje daarmee tot bijna bovenaan.

Bak de muffins in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Bron recept: Rutger bakt website

print

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.