Home » Recepten » Cakes » Hummingbird cake

Hummingbird cake

22 09 2018 | Amerika, Cakes, Onno Kleyn | 0 Reacties

Hummingbird cake. Vraag mij ook niet wat zo’n klein dartel vogeltje als de kolibrie te maken heeft met deze luchtige lekkernij. Er gaan geruchten dat de kolibrie zorg draagt voor bestuiving van de ananas en ja, ananas is een bestanddeel van deze cake. Jamie Oliver durft te beweren dat de naam ontleend is aan de wereldberoemde Hummingbird Bakery uit Londen.

Maar what’s in a name? Het maakt mij eigenlijk ook niet veel uit. Het was de tropische combinatie van banaan, ananas en pecannoten die mij nieuwsgierig maakte. Tel daarbij op een overheerlijke cream cheesefrosting met limoen en deze cake moest gewoon een keer de oven in huize Eetplezier verlaten!

Het werd dé cake aller cakes. Ik kan jullie verzekeren dat, zelfs zonder frosting, de cake om te smullen is. Kruidig met zoete en frisse accenten. Goed voor een heus weekendfeestje!

Hummingbird cake

Ingrediënten
250 gr bloem
250 gr suiker
½ theelepel bakpoeder
½ theelepel kaneel
2 eieren, geklutst
150 gr gesmolten boter
1 theelepel vanille-extract
1 klein blik (230 gr) ananas in stukjes, zonder sap
70 gr gehakte pecannoten (evt wat extra ter decoratie)
1 grote, rijpe banaan, geprakt

Voor de creamcheese frosting
100 gr roomkaas
50 gr boter
200 gr poedersuiker
1 limoenschil, geraspt

Bereidingswijze
Warm de oven voor op 175°C.

Meng de bloem, suiker, het bakpoeder, de kaneel en een snuf zout in een kom. Voeg de eieren en de boter toe en meng (niet met een mixer). Doe hier de vanille, ananas, pecannoten en banaan bij en meng het geheel goed.

Vet een cakevorm in met boter (of gebruik bakpapier) en doe het beslag erin.
Bak de cake 60 – 80 minuten tot een satéstokje er schoon uit komt. Laat hem afkoelen.

Maak intussen de frosting door de zachte boter en de roomkaas te mixen. Voeg er de poedersuiker en de limoenzeste aan toe + een beetje limoensap. Klop dit alles tot een luchtig mengsel.

Desgewenst kun je nu de cake doormidden snijden en een laag frosting tussen de 2 helften smeren. Voor mij is de buitenkant afstrijken ermee meer dan voldoende, simpelweg omdat ik vind dat met meer frosting het zoete gaat overheersen. De cake is door de ananas en banaan al vrij zoet van zichzelf.

Bron recept: de Grote Kleyn – Onno Kleyn

print

Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.