Opperdoezers uit de oven

16 08 2012 | Aardappelgerechten | 3 reacties

Opperdoezers uit de oven.
Met rozemarijn en knoflook.
Malse kropsla.
Biologische scharreleitjes.
Een fikse lepel goede mayo.

Need I say more?
Oké dan: niet moeilijk doen, want dit mag geen recept heten. Het is een kwestie van top-producten bij elkaar brengen om op die manier een goddelijk maaltje te scoren. Heerlijk op een warme zomerdag.

Oven op 200 graden voorverwarmen. Paar eetlepels goede olijfolie, gehakte rozemarijn en grof zeezout mengen. Flink omhusselen met de opperdoezers en 30 minuten laten bakken.

Tip: gebruik liefst geen glazen schaal, maar een zware gietijzeren braadslede.

print

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

3 Reacties

  1. Caroline Brouwer

    Eenvoudig kan zo lekker zijn, als je maar de goede ingrediënten gebruikt! Succes met je watermeloen, die van mij was heerlijk van smaak. Bij de Turk gekocht!

    Antwoord
  2. Nell Nijssen

    @Antoinette: zelfs in Ned is het momenteel zonnig! Toch blijf ik verlangen naar die zoete, zongerijpte Italiaanse tomaten, waar jij zo dicht bij zit
    @Caroline: zo is het maar net. Niks mis met eenvoud. Less is more.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Valderrama de ongefilterde olijfolie - Eetplezier & Meer - […] de Man en ik zijn ware innemers. Er wordt van gesmikkeld in de dressing, op de bruschetta, over de…
  2. Tropische verrassing - Eetplezier & Meer - […] gesteld is? Ook niets te klagen. Geen boerenkool op het menu, dat moge duidelijk zijn, maar een fijne bak…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.