Home » Recepten » Zoetigheid » Hazelnootpasta naar recept van Cees Holtkamp

Hazelnootpasta naar recept van Cees Holtkamp

25 04 2021 | Cees Holtkamp, Zoetigheid | 0 Reacties

Zal ik wel of zal ik niet? Ik twijfel tijdens het bestellen van mijn on-line boodschappen. Soms kan ik naast mijn gebruikelijke broodbeleg van kaas, komkommer, avocado, tomaat en tonijn on-ge-loof-lijk-e trek krijgen in een boterham met chocolade- of hazelnotenpasta. Gewoon, even het kind in mij zoet zien te houden, hoewel de alter-ego van datzelfde kind weet dat in al die potjes smeersel  veel te veel suiker zit, veel te weinig chocolade of hazelnoten en – zoals gebruikelijk tegenwoordig – de gebruikelijke palmolie. Gelukkig trekt het verstandige kind in mij snel de vinger weg van de toets met het +teken. Net op tijd!

Want ja, wat meneer Ferrero kan, kan ik ook. Zo ongeveer alles wat de voedingsmiddelenindustrie in een potje, blikje, pakje of zakje steekt, valt altijd – ik herhaal: altijd – zelf te maken. Met vaak ongeëvenaarde smaakexplosies als resultaat, dat heb ik intussen al vaak genoeg ondervonden. Neem als voorbeeld een simpele eisalade. Of een gezonde sandwichspread. Alles puur natuur, zonder te veel of te weinig van alles en vooral zonder die belachelijke overvloed aan kunst- en hulpmiddelen. En dat proef je. Zo ook in dit recept. Nooit at ik een fijnere hazelnootpasta dan deze naar recept van Cees Holtkamp. Wat was ik dan ook blij dat ik op het laatste moment tot de juiste beslissing ben gekomen, namelijk niet kopen, maar simpelweg zelf maken!

Hazelnootpasta naar recept van Cees Holtkamp

Ingrediënten:
250 gr hazelnoten zonder bruin velletje
150 gr fijne suiker
50 gr water
75 gr pure chocola

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160 ˚ C.

Leg de hazelnoten 15 minuten in de oven om nog meer smaak te laten krijgen.

Maak van de suiker en water een goudbruine karamel.
Let op: stop op tijd, aangezien te bruine karamel bitter wordt.

Roer de hazelnoten direct door de nog warme karamel en leg de gesuikerde hazelnoten op een stukje bakpapier om af te koelen.

Draai de afgekoelde hazelnoten in de keukenmachine tot er een vloeibare massa ontstaat. Dit duurt wel even, reken op 5 minuten draaien.

Smelt de chocola in de magnetron. Voeg deze bij de vloeibare hazelnootmassa.
Giet de pasta in een schone pot.

Wedden dat je nooit meer iets anders wilt?

 

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.