Home » Dagboek » Top producten » Gebakken rogvleugel

Gebakken rogvleugel

25 06 2012 | Top producten | 6 reacties

Op het menu van gisterenavond: gebakken rogvleugel. Vanwege hun reuze-formaat pasten ze bijna niet in de pan. Erg dik ook, wel 5 à 6 cm. Door echter regelmatig te bedruipen met schuimende boter, werden deze fijne stukken vis heerlijk mals. Erbij een zurig sausje van kwark,  citroen, bosuitjes en peterselie. Smullen tot mijn buikje bijna barstte. Want o, wat waren deze vleugels gróót.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

6 Reacties

 1. PaulO

  Klinkt lekker. Zitten er graten in?

  Antwoord
 2. Nell Nijssen

  Heule grote graten, Paul. Echt heule grote …. da’s wel een voordeel, want bij rog geen enkel klein graatje dat tussen je tanden blijft zitten. Als je een graat van deze rogvleugel in je mond/keel hebt kun je meteen door naar de SH.

  Antwoord
 3. Lot

  Ik eet te weinig vis omdat ik niet van vissige vis hou, wel van bv pangafilet.

  Is deze vissig zoals kabeljauw of schelvis of anders van smaak?

  Antwoord
 4. Nell Nijssen

  @Fragrances: dank je, rogvleugel is naast tarbot hele fijne vis
  @Lot, dat klinkt ingewikkeld: niet van vissige vis houden. Ik houd zelf bijv. in het geheel niet van pangafilet. Enerzijds omdat ik dit niet “vissig” genoeg vindt, anderzijds omdat deze vis op een erg onnatuurlijke wijze gekweekt wordt en rondzwemt in bakken antibiotica. Het is een verkooptruukje van slimme producenten, dergelijke producten hebben geen ziel. Probeer volgende keer maar eens een lekker spartelvers Noordzee-visje. Ik ben bang dat je het “vissige” aan vis verwart met niet-vers en dat is dus echt heel erg vies.

  Antwoord
 5. Lot

  Nou Nell ik heb lang op Scheveningen (op en kantoor in de buurt van de haven) en kon daar echt wel verse vis kopen in de buurt en ook op de Haagse mart, ook in restaurants aldaar gegeten en is hou dus gewoon niet erg van een vissmaak en vooral de lucht al is hij vers. Ik blijf het ook altijd zo lang ruiken aan lippen, ook als ik iets heb gegeten wat ik wel lekker vond.
  Ik eet wel weer graag mosselen, garnalen (grijse en zelf gepeld) en inktvis.

  Maar nu weet ik nog niet hoe rog smaakt

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.