Appelcrumble op geheel andere wijze

6 12 2017 | Neusje van de zalm | 0 Reacties

Weten jullie nog hoe lang ik heb zitten tobben met het maken van een goede appelcrumble? Niet? Lees dan eens hier: Nell en het geheim van de kwaadaardige crumble

Maar nu, zoveel jaren later, gloort er plotseling hoop aan de horizon. Wat blijkt? Een handje havermout doet wonderen in zo’n kruimellaagje. Het geheel wordt lekker crunchy en wordt veel minder plakkerig. Heel wat beter dan al mijn vorige probeersels. Nou ja, misschien mag het op deze manier geen crumble meer heten, omdat het meer gaat lijken op een appel-plaatkoek, maar heeee: Eureka! Ik heb het gevonden! 

Dat laatste is dan weer niet helemaal waar, want ik kreeg het recept van de aardigste gastheer ter wereld, Henk-Pieter. “Echt heel gemakkelijk te maken”, roept hij ten overvloede, als hij me verlekkerd ziet kijken naar het bordje wat hij met een gracieus gebaar voor me zet. Het smaakt verrukkelijk naast mijn geurige kopje winterthee. Het geheim zit hem er waarschijnlijk in dat het fruit wordt ingeklemd tussen twee kruimelige laagjes.

De Drvkkery

Nee hallo, ik ga het recept niet verklappen natuurlijk. Het geheim ligt bij bovengenoemde persoon en dat heb ik te respecteren. Maar wat let je om eens een middagje te gaan snuffelen bij de meest fantastische boekhandel van Zeeland: de Drvkkery in Middelburg. Even wég uit de hectische, virtuele wereld vol van Instagram, tweets, Netflix en Spotify. In deze Zeeuwse boekhandel is alles nog In Real Life.  Je komt er vanzelf tot rust tussen de nieuwste boeken, je geliefde muziek, honderden tijdschriften om doorheen te bladeren en de grappigste hebbedingetjes. Kortom: voor elck wat wils!

In het hart van deze winkel bevindt zich de brasserie, welke gerund wordt door mensen die gastvrijheid in hun genen meegebakken hebben gekregen. Altijd word je er vriendelijk te woord gestaan, niets is te veel en de geur van huisgemaakte appeltaart is continu aanwezig. Uit de keuken van Gijs en zijn medewerkers komen de heerlijkste  gerechten, waarvan altijd een deel vegetarisch is. Nee hoor, ik heb geen enkel zakelijk belang in deze winkel/brasserie, maar locaties waar het goed toeven is, mogen wat mij betreft hemelhoog bejubeld worden.

En wat betreft het recept: doe mij maar na. Zoek naar de man met de baard, zet je liefste glimlach op, laat blijken dat je altijd op zoek bent naar nieuwe gerechten  en vraag hem vriendelijk naar het recept van zijn appelcrumble. Omdat je gehoord hebt dat deze zo ongelooflijk lekker is. En stiekem ook nog best een beetje gezond, vanwege de havermout die erin verwerkt zit. Oké, dat laatste is meer bedoeld om je eigen geweten te sussen, als je morgen van een groot stuk zelfgemaakte  appelcrumble zit te smikkelen. 😆

print

Nell

Hoi, welkom op Eetplezier & Meer. Ik ben Nell, geboren in Brabant en inmiddels al meer dan 40 jaar wonend in het prachtige Zeeland.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.