Home » Dagboek » Top producten » Super Bowl

Super Bowl

10 02 2013 | Top producten | 12 reacties

Er hangt een vibratie in de lucht als we elkaar voor de allereerste keer zien. Het is liefde op het eerste gezicht. Hij is een zwijgzaam type en kijkt me slechts doordringend aan. Ik stamel van verliefdheid dat ik hem wil. Hem alleen. Mijn robuuste rots in de branding. Zo onverwoestbaar. Zo sterk om te zien. En toch zo verfijnd en elegant met zijn roomwitte voorkomen. Zonder hem zou mijn leven voor altijd grauw en saai blijven. Met hem aan mijn zijde zou alles wat ik samen met hem aanraak, veranderen in vloeibaar goud.

Maar kennelijk is de tijd er nog niet rijp voor. Ik aarzel veel te lang en veel te veel. Van zijn kant hoef ik niet veel initiatief te verwachten. Een soort van bescheiden ingetogenheid is misschien wel zijn grootste charme. Na die eerste ontmoeting duikt hij nog vaak op. Op diverse locaties en altijd onverwachts. Mijn verliefdheid nam daardoor steeds heftiger vormen aan.

Super Bowl

Vandaag zijn we dan eindelijk een verbintenis aangegaan. Voortaan leven we voor altijd onder één dak. En of mijn bestaan nu plotseling verandert is in een bouquetreeks-story? Roze wolken, melk en honing, het eldorado? Welnee, hij is niet de ridder op het witte paard en ik ben (gelukkig) niet opeens verstrikt geraakt in een overspelige affaire. Hij is en blijft een gewone schaal, een ordinair stuk aardewerk.

Maar als ik naar hem kijk, voel ik me zo vreselijk gelukkig. Niemand koopt een product óm het product; wij allen kopen een droom, een illusie. En dat is precies waar dit stuk voor bedoeld is. Want als ik behoedzaam mijn handen om zijn middel leg, waan ik mij de Prinses der Patisserie. Ik, die in haar hele bestaan nog nooit één fatsoenlijke cake heeft kunnen bakken, voelt zich voor even, o héél even maar, de Nederlandse Mary Berry.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

12 Reacties

 1. anne

  een ordinair stuk aardewerk??? Nell!! Hoe durf je! Straks wipt ie in een onbewaakt ogenblik van de tafel en bombardeert hij jou meteen tot aardewerkweduwe. En daar zit je niet op te wachten toch?
  Trouwens, moest je deze witte prins zonder paard ooit beu zijn, er wachten hier warme liefdevolle handen, spatels en pannelikkers op hem 🙂

  Antwoord
  • Nell Nijssen

   hihi, Anne! Zou hij echt voor me vallen, denk je? I hope so ;-))
   Ik snap dat je jaloers bent, maar ik wil hem vooreerst echt nog niet kwijt. Bovendien: hij is nog maagd !!

   Antwoord
  • Nell Nijssen

   Dank je, Paul! Als je over een tijdje foto’s van eetbaar banket op m’n blog ziet verschijnen, zal ik je zijn naam mailen 😉

   Antwoord
 2. Karin - The F Girl

  Hahaha Nell. Ooit overwogen om zelf een bouquetreeks te gaan schrijven? Hemel! Ik werd er bijna kortademig van de spanning van. Ik zou maar zuinig zijn op die mooie schaal. Die moet wel heel bijzonder zijn 🙂

  Antwoord
  • Nell Nijssen

   Hij is een lieverd, echt waar. Hoefde geen eten, heeft zich tussen al het andere pot-en-pan-voetvolk weggestopt en neemt genoegen met een eenvoudige slaapplaats. Het is ene bijzonder stuk. En dat is hij.

   Antwoord
 3. fam.deurloo@casema.nl

  Hij/zij(?) is prachtig. Echte liefde kan niet kapot, toch?
  Bye, Mary
  (er was trouwens 2x een fantastische documentaire over Mary Berry op de BBC!)

  Antwoord
  • Nell Nijssen

   Zo is het, Mary. Real love is for ever. Dank je wel.

   Antwoord
  • Nell Nijssen

   Hij heeft vast nog meer familie! Snuffel eens rond bij Dille & Kamille, een tuincentrum of Oil & Vinegar.

   Antwoord
 4. Angelika

  Geweldig … en ik begrijp het helemaal!

  Antwoord
 5. Nell Nijssen

  O, fijn! Bel ik mijn psych meteen af ;-)) Dank u.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.