Zondagoverpeinzing

Deze zondagoverpeinzing begint om 09.00 uur met een rozijnenbroodsneetje met thee.

10.00 u Uitgebreid badderen met Crabtree & Evelyn’s La Source.

11.30 u Telefonisch zondagmorgenpraatje met mam. Over de dopjes van het hoortoestel die niet vergoed worden. Dat de was niet wil drogen en het huis van de buurman nog steeds niet verkocht is.

13.00 u Home made boterhammetje – oeps, hoezo cholesterol – dikke laag paté.

13.30 u On-line bankieren + mailtjes schrijven. Mevrouw Samsung met meneer HP gelijk maken. Op turbo-leessnelheid zoveel mogelijk  foodbloggers volgen. Neuriën ♫ Al-les is Lief-de ♫.

14.30 u Terugdenken aan de ontmoeting van gisteren met de vroegere eigenaar van de Islamitische winkel bij mij om de hoek. Zijn eeuwige glimlach had door het verlies van zijn zoon plaatsgemaakt voor een droeve blik. En een diepe rimpel boven zijn neus. Zo zielig.

14.40 u Bouillon trekken voor soepje vanavond. In gedachten meteen ook maar groenten snijden. (ik leef met u mee, heer Bagla).

15.00 u Hersens breken over het Paasmenu, als mam voor 4 dagen in huis is. (Geen ingewikkelde toestanden, maar wel een beetje verwennerij). Is dit wilde spinazie? Geloof ik niks van.

15.15 u Thee met zelfgebakken cookies.

15.45 u De zon breekt door. Wasje draaien. Basilicumplantje redden van verdrogingsdood.

17.00 u Snuffelen in Comfort Food Janneke Vreugdenhil en andere boeken van de plank. Worstenbroodjes maken, is dat geen leuk idee om op Paaszondag te maken? Of gebraden kip uit de oven? Misschien witlofschotel met ham en kaas, daar is mama ook dol op. Man? Wat vind jij ervan? Man, waar ben je? *plukt Man vanachter laptops*

17.30 u Tokara Shiraz wijntje (heette vroeger vele malen simpeler, nl ZonderNaam; vergat ik nooit als ik bij Gal&Gall stond) met home made guacamole.

17.45 u Opgenomen programma’s Hairy Bikers (BBC) en Smaak (één) bekijken.

18.30 u Soep slurpen.

19.06 u *Slaat hand op voorhoofd*. Vergeten, helemaal vergeten: koopzondag. Jammer, juicht de Man. Ik krijg hem nog wel vandaag. Eens even vragen waarom die blauwe envelop nog steeds op het sleutelkastje ligt ;-))

print

4 antwoorden op “Zondagoverpeinzing”

  1. Mooi stukje, mijn dag zag er vrij blanco uit en aan het Paaseten probeer ik niet teveel te denken anders ga ik in de overdrive. Zag zulke leuke Paasdecoratietips in de nieuwste Libelle, wil ik eigenlijk ook, maar vind het óók onzin.

  2. @Es, zaggu (te laat) op Twitter. Beetje dom …
    @Paul: thnx voor het meedenken 😉
    @Gerry: het is ook echt onzin, die Paascommercialisatie. Behalve het eten dan ….;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.