Home » Dagboek » Mijmeringen » Windkracht bah

Windkracht bah

9 05 2015 | Mijmeringen | 0 Reacties

Daar zitten we dan, op het door ons in de winter zo veelvuldig bewierookte buitenverblijfje. Met torenhoog opgeklopte verwachtingen en een onbedwingbare trek in zonnestralen. Alles wat er is, blijkt windkracht bah te zijn.

Windkracht bah

Gazonnetje gemaaid, spinnenwebben geveegd. Asperges en een pinot blanc in de koelkast. Kortom: wij zijn er klaar voor. Laat die zomer maar beginnen! Daar denken ze daarboven kennelijk anders over. Om ons voor de zoveelste keer duidelijk te maken, wie er uiteindelijk de Echte Baas is, wordt er weliswaar voldoende zon naar beneden gezonden, maar tevens is ook de ventilator op standje windkracht zeven gezet. Als ik mijn neus buiten de deur durf te steken, word ik bijkans van het terras geblazen. Oef, snel terug naar binnen. Daar is het behaaglijk windstil. En lekker warm.

Ik ben een grote meid en weiger toe te geven aan mijn teleurstelling. Dus sorteer ik de bestekbak nog een keer, epileer ik mijn wenkbrauwen, haak een randje of twee aan mijn kippendoekje, update mijn foon, verwijder onnodige adressen, eet een bammetje, maar houd me toch voornamelijk bezig met naar buiten kijken. Je weet immers maar nooit: het omslaan van het weer kan plaatsvinden terwijl je één keer iets te lang met je ogen knippert. Na regen komt zonneschijn. Elke desillusie wordt gevolgd door vervulling. Ik blijf er handnekkig in geloven. In ieder geval zit ik er startklaar voor.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Blaffende zeehond in het Zeeuwse bos - Eetplezier & Meer - […] genoodzaakt een tiental kilometers te overbruggen. Brrrr, ik vind het helegaar niet aangenaam, die venijnige Zeeuwse wind die langs…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.