Home » Recepten » Quiches en pizza's » Taartje van witlof met brie en pecannoten

Taartje van witlof met brie en pecannoten

7 04 2013 | Quiches en pizza's | 3 reacties

Als voor het eerst in 188 dagen de zon zich weer eens laat zien en de temperatuur weldadig aanvoelt op het koude, weggekwijnde lijf, dan heeft een mens wel iets beters te doen dan in de keuken te staan.

De páááden op, de lá-há-há-nen in, dát was het motto van vandaag. Zuivere Zeeuwse buitenlucht verzamelen. Deze kostbare levenselixer opslaan in de toppen van je longen, zodat er niets verloren gaat. Genieten ook vooral. Van een mild zuchtje wind en heilzame zonnestralen. Lentedag nr 1 is een feit: het massale ontwaken is begonnen.

Na zoveel dagen ontberingen gaan we dus op deze eerste zonnige dag niet moeilijk doen over eten. We zien wel. En dat pakt – gek genoeg – altijd anders uit. Doemden er eerst nog tosti’s, frites, omeletten op voor mijn geestesoog; nog vóór het eerste wijntje, had ik de plannen al bijgesteld.

Taartje van witlof met brie en pecannoten

Het werd uiteindelijk een taartje van witlof met brie en pecannoten. Zo verzonnen, zo gepiept. Witlof met een uitje stoven. Goed droog bakken. Lapje bladerdeeg in vormpje duwen. Even 10 minuten blind voorbakken. Dan de witlof erop met de gesneden brie. Wat nootjes er tussen leggen en nog eens 10 minuutjes in de oven. Lekker met een glaasje rood nagenieten van deze dag!

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

3 Reacties

 1. corrine

  Helemaal eens: bij ons was het ook de páááden op en de lá-há-há-nen in. Geen frites, want dat aten we gisteren. Mooi recept jouw taartje met witlof, brie en noten. Wij eten couscous met lamsbout, maar eerst nog een wijntje.. 😉

  Antwoord
  • Nell Nijssen

   Vóór alles gaat toch ook bij mij “het buiten zijn”. Heerlijk om zuurstof te snuiven, vogels te horen, groen te zien. Jammer genoeg lag er bij thuiskomst geen lamsboutje in de koelkast te wachten 😉

   Antwoord
 2. hobbyloes

  Grappig dat je ook witlof op het menu had. Ziet er lekker uit zo met brie en noten. Jammer dat het vandaag niet zo mooi was als gisteren. Maar we houden moed !!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.