Home » Dagboek » Mijmeringen » Op weg naar een nieuwe website

Op weg naar een nieuwe website

25 06 2021 | Mijmeringen | 2 reacties

De komende weken worden – hieperdepiep – superspannend. Wat gaat er precies gebeuren, vrouwtje Eetplezier? Dat zal ik jullie vertellen. Deze maand is het exact tien jaar geleden dat ik begon met bloggen over eten en drinken, destijds nog onder de naam Eetplezier. Later kwam daar het toevoegsel & Meer bij, omdat ik tot de ontdekking kwam dat ik soms meer kwijt wil dan alleen – voor mij bijzonder belangrijk, maar wellicht voor anderen – triviale smikkel- en smakkelverhalen. 

Nu ben ik slechts een eenvoudige huis- tuin- en keukenknutselaar, met weinig geduld als het om ingewikkelde zaken gaat die boven mijn pet uitstijgen, maar met behulp van wat boeken, een bereidwillige G en heel veel diep denkvermogen, ontstond dan toch Eetplezier & Meer. Mijn eigen plek op het world wide web waar ik veel van mijn culinaire ervaringen op kwijt kon, evenals mijn alledaagse overpeinzingen. Het zag er allemaal best aardig uit en eigenlijk had ik ook niets te klagen omtrent mijn trouwe aantal volgers/lezers.

Op weg naar een nieuwe website

Maar toch, een mens blijft soms onbewust zoeken naar dat andere gras dat er net altijd ietsje mooier, sappiger en groener uitziet dan jouw ogenschijnlijk zieltogende gazonnetje met rafelranden. Oké, ik overdrijf een beetje, maar het plan tot vernieuwing van Eetplezier & Meer had inmiddels vastere vormen aangenomen en – hoera! – ik vond iemand die van webdesignen haar beroep heeft gemaakt. Haar naam is Maaike en als talentvolle, digitale duizendpoot weet ze met haar creatieve geest de meest smaak- en stijlvolle websites te creëren. Na ons eerste kennismakingsgesprek, dat erg aangenaam verloopt,  zoeken we naar een fraaie layout, aansprekende kleuren en verrassende lettertypes. Uitgerust met deze info als basis, kan Maaike aan de slag.

Zeg vrouwtje Eetplezier: als het er allemaal best aardig uitzag, waarom dan toch deze verandering? Welnu, ik behoor al heel lang niet meer niet tot generatie Z, verkeer nog steeds in de veronderstelling dat een elevator pitch iets van doen heeft met een vliegende lift (herinnert zich acuut de A van Abeltje uit haar kinderjaren) en heb ook totaal niet de intentie om een fameuze influencer te worden met gigantische hoeveelheden gesponsorde content, maarrrrrr …… ik vind het wel belangrijk om – in ieder geval te proberen – met de tijd mee te gaan en tevens iedereen die mijn blog bezoekt, het gemakkelijk te maken. Snel en soepel navigeren, handig kunnen selecteren op gewenste ingrediënten, meer interactie, dat soort dingen. En als je dan toch aan gebruiksvriendelijkheid gaat sleutelen, waarom dan niet meteen het totale “look and feel”-plaatje vernieuwen? 

Nou en zo ist gekomen, zou frater Venantius zeggen. Maaike is momenteel druk bezig met de nieuwe vormgeving van Eetplezier & Meer en ik schrijf mijn zoveelste stukje, bak nog een nieuw koekje en drink het vierde theetje voor vandaag. Nog even wachten en dan is het zover. Stay tuned!

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

2 Reacties

 1. Nicolet

  hoi Nell, spannend, ik kijk er naar uit je nieuwe ‘look’te zien! gr Nicolet

  Antwoord
  • nellnijssen

   Ik vind het zelf ook heel spannend, Nicolet! Nog een paar weekjes geduld, alsjeblieft.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Gevulde koeken met zelfgemaakte amandelspijs - Eetplezier & Meer - […] echter een beetje feest. Eetplezier & Meer heeft een nieuw kek jasje gekregen. Ik schreef er al eerder over.…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.