Home » Recepten » Salades » Lauwwarme tuinbonensalade met paprika en manchego

Lauwwarme tuinbonensalade met paprika en manchego

2 10 2021 | Jamie Oliver, Salades | 2 reacties

Wij – van huize Eetplezier – vinden het soms best prettig om geen vullende, warme maaltijd te nuttigen. Daar mag dan geen boterham met pindakaas tegenover staan, dat dan ook weer niet, maar iets fris & feestelijks doet het op zulke momenten altijd goed. Feestelijk is deze salade met zijn diversiteit aan kleuren zeker. Je eet het lauwwarm, vlak na het dubbeldoppen van de boontjes meng je alles snel door elkaar, zodat alle smaken een mooi huwelijkje kunnen aangaan. Op die manier is een dergelijke salade een goddelijk maaltje. Wij aten er geroosterd zuurdesembrood bij. Een ideale weekendhap!

Voor iedereen die nog denkt dat diepvriesproducten niet te hachelen zijn: ik ben het volledig met jullie eens. Ik maak echter een uitzondering voor tuinbonen en doperwtjes. Die zijn dusdanig beperkt vers te verkrijgen dat een mens al blij moet zijn met het diepgevroren zusje ervan. Als je dan een merk als Bonduelle neemt, zijn ze naar mijn bescheiden mening van topkwaliteit. Niks mis mee, zou mijn opa zeggen.

In het kader “alles voor het gemak,”gebruikt Jamie In het oorspronkelijke recept geroosterde puntpaprika’s uit een pot. Kijk, dat vind ik dan weer pure waanzin. Koop gewoon lekkere verse en rooster ze zelf in de oven. Hoe? Doorsnijden, zaadlijsten eruit wippen, met de velkant naar boven in een ovenschaal leggen. Twintig minuutjes op 220˚C. Daarna af laten koelen in een luchtdichte zak. Inpakken in aluminiumfolie kan ook. Na een half uur kun je in een wip het velletje eraf trekken. Appeltje-eitje. 

Lauwwarme tuinbonensalade met paprika en manchego

Ingrediënten (voor 2 personen)
200 g diepvries tuinboontjes
30 g blanke amandelen
2 rode puntpaprika’s
50 gr rucola of  ½ bosje verse bladpeterselie 
30 gr manchego (schapenkaas)

Bereidingswijze:
Kook de bonen 3 minuten in kokend water met zout, giet ze af en knijp ze uit de stugge buitenste schil.
Rooster de amandelen in een droge grillpan op middelhoog vuur tot ze licht goudbruin zijn, schep ze regelmatig om.
Snijd ze fijn als je dat prettig vindt. Ik heb dat niet gedaan.

Rooster de paprika’s zoals hierboven uitgelegd.
Was en droog de rucola (ook hierin was ik eigenwijs, in plaats van peterselie maakte ik gebruik van rucola, omdat dit voor nog meer peperige accenten zorgt).
Meng nu de tuinbonen, paprika’s en rucola met 1½ eetlepel extra vierge olijfolie en 1 eetlepel rode wijnazijn.
Proef en breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Verdeel over een groot bord.

Schaaf plakjes manchegokaas over de salade, verdeel de amandelen erover en serveer.

Drink er een zuivere Grüner Veltliner bij, voor extra feestelijkheid!

Bron recept: 5 ingrediënten- Jamie Oliver

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

2 Reacties

  1. Astrid

    Het is een Geweldig recept, ik maak het nu voor de 3e keer, mmmm

    Antwoord
    • nellnijssen

      Wat leuk om te horen, Astrid! Ik vond deze salade zelf ook erg lekker en ook voedzaam. Hopelijk smaakt dit je de 4e keer ook nog net zo goed.

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.