Home » Recepten » Visgerechten » Aziatische viskoekjes met koriander en citroengras

Aziatische viskoekjes met koriander en citroengras

6 11 2021 | Jamie Oliver, Visgerechten | 2 reacties

Vis is en blijft een favoriet bestanddeel van de avondmaaltijd in huize Eetplezier. Het is alleen wel een kwestie van afwisselen, vind ik. Gestoofde kabeljauw kan goddelijk zijn als je trek hebt in verwarmend comfortfood (bijvoorbeeld omdat je kat weggelopen is of je knie maar blijft zeuren) maar soms staat je bekkie op een dag naar meer bite. Meer pit ook vooral. Knapperige kruidigheid. 

Met dit recept van Jamie Oliver combineer je de drie basissmaken uit de Aziatische keuken: citroen, gember en koriander. Het meeste werk zit ‘m in het hakketakken. Doe dat wel zorgvuldig, aangezien te grote stukken citroengras erg onaangenaam zijn in je mond, Verder is het zaak om de viskoekjes niet al te lang te bakken, omdat ze anders snel droog worden. Ze waren overigens verrassend lekker, hoewel de smaak van de zalm enigszins teniet wordt gedaan onder het Aziatische smaakgeweld. Volgende keer probeer ik het met witvis.

Aziatische viskoekjes met koriander en citroengras

Ingrediënten: (voor 4 personen)
1 stengel citroengras
6 cm gemberwortel
½ bos verse koriander
500 gr zalmfilet, vel eraf en zonder graten
Optioneel: sweet chili sauce

Bereidingswijze:
Verwijder de stugge buitenste laag van het citroengras.
Schil de gember en hak hem heel fijn met de binnenkant van het citroengras en de koriander.
Snijd de helft van de zalm in blokjes van 1 cm en hak de andere superfijn, bijna als een puree.
Meng dan de grovere stukjes er weer doorheen samen met het gember/citroengras/koriandermengsel en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
Verdeel in vieren, vorm er 2 cm dikke koeken van. (Dit gaat het beste met een kookring en een aandrukpers).

Verhit op middelhoog vuur 1 eetl olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak de viskoekjes 2 minuten aan elke kant, of tot ze mooi goudbruin zijn.
Als je van de scherp-zoete smaak van sweet chilisaus houdt, eet je dit bij je viskoekjes. Ik heb aan wat groente en rijst voldoende.

Bron recept: 5 ingrediënten- Jamie Oliver

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

2 Reacties

  1. Joannes

    Olijfolie !

    Antwoord
    • nellnijssen

      Olijfolie, jazeker! Suggereert jouw uitroepteken dat je je er niet in kan vinden?

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.