Home » Dagboek » Top producten » Hanos: het Gastronomisch Walhalla

Hanos: het Gastronomisch Walhalla

13 09 2012 | Top producten | 9 reacties

Vandaag was ik het kleine meisje in de gigantische snoepwinkel. Ik wilde elke lekkernij in mijn handen voelen, eraan ruiken en het liefst van al stiekem van proeven. Dat mocht niet van de grote jongens en meisjes aldaar. Kijken mocht wel, dus dwaalde ik braaf met de handjes op mijn rug door dit Brabantse Luilekkerland. Af en toe kon ik mijn zelfbeheersing niet langer bedwingen en verdween er wat lekkers in mijn mandje. Ik was bij de groothandel voor lekkerbekken: Hanos en zag zoveel lekkers.

Wagyu beef en Angus steak. Smeltend-zacht Lozére lamsvlees. Smaakvolle Bresse kippetjes. Superverse roodpootparijs, hertenrugfilet en everzwijn. Lijngevangen Schotse zalm naast wilde zeebaars. Zilte rogvleugel. Penetrant geurende rauwmelkse Munster. Delicate Spaanse calabres. Pata Negra en authentieke Parmaham. Zwarte tomaten. Baby-courgettes. Romanesco. Enoki. Red Mustard cress. Gele boterboontjes. Verse amandelen. Truffelaardappeltjes.

Uiteindelijk werd het toch nog een bescheiden buit. Vond ik zelf. Mijn lief dacht daar geheel anders over, toen hij mocht afrekenen. Ik troostte me met de gedachte dat er in mannen geen logica zit. Om niet dood te gaan, moet je eten. Om te kunnen eten, moet je eerst voedsel kopen. Als je iets koopt, dien je dit te betalen. Zo is het toch?

Kijk eens wat ik allemaal niet gekocht heb:  het gepasteuriseerd eiwit en de crème fraiche d’Insigny, dit wegens beperkte houdbaarheid. Ook niet meegenomen: de bonbons van Van Wely (slechts € 18,50 per doosje). Niet voorradig: crème de Menthe van het merk Wees en de goddelijke Guernsey boter.

Hanos: het gastronomisch Walhalla

Wat er dan overblijft is te zien op deze foto. Genomen met bevende handjes van hebberigheid, wat de kwaliteit van het plaatje niet ten goede komt. Zag ik achteraf. En om heel eerlijk te zijn: er was toen al een gedeelte in de koelkast beland. Mogen jullie nu zeggen dat ik een verwend wicht ben? Ja, dat mogen jullie zeggen. En kijk me daarbij maar eens heel doordringend aan. Zodat ik de rest van mijn leven nooit meer, echt nooit meer, durf te zeggen dat ik iets tekort kom.

Ter zake. Achter het bord zie je Normandische cider, chocoladelikeur van Wees, Mandarine Napoleon, Drambuie, gedroogde morieljes en gedroogde cèpes, cantuccini koekjes.
Op het bord: Italiaanse worst met hazelnoten, banoffee curd, blue shropshire, vijgenbrood, pancetta, Emmenthaler en d’Insigny boter. Ernaast zie je nog net een glimp van een fles ,Valderrama olie.

Met een Wereldpas mag jij dit gastronomische Walhalla ook betreden. Er zijn 16 vestigingen in Nederland, dus altijd wel één bij jou in de buurt. Zelf was ik bij Hanos-Ispc Breda, Kalshoven 25 te Breda.

En dames ….. op zaterdag 15 september 2012 is er in Eindhoven en op zaterdag 22 september 2012 in Heerlen een onvervalste LadiesDay!!! Met veel te proeven en nog véél meer te bekijken. Gaat dat zien, gaat dat zien!

Tip: neem een lekker dikke jas of vest mee, want het is er, in verband met de juiste bewaarcondities van alle uitgestalde waar,  er-rug koud!

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

9 Reacties

 1. anne

  hier past maar één opmerking:

  ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!

  en nu een kleenex zoeken om die bekwijlde kin weer wat toonbaar te maken :))

  Go Nell go!!

  Antwoord
 2. PaulO

  Ja, ben daar ook in Breda geweest (idd koud). Wou alleen een bepaalde worst kopen, kwam met volle winkelwagen buiten. Nu al 12+ maanden niet geweest, ter bescherming van mijn financiën …

  Antwoord
 3. Nell Nijssen

  @Anne: wat een foto en een verhaaltje al niet teweeg kan brengen, hè?
  @Paul: dit soort bezoekjes moet je gedoseerd laten plaatsvinden. Culinaire en financiële vermogens gaan niet altijd samen. Helaas.

  Antwoord
 4. Augusta

  Ik geloof dat er in deze tijd van het jaar nog een ladiesday is bij de hanos in het zuiden van het land. Dan mag je heeeel veeeel proeven, en wordt er allerlei lekkers klaargemaakt, terwijl je toekijkt. Aanrader hoor!

  Antwoord
 5. PaulO

  En de mannen mogen niet komen proeven? Discriminatie !

  Antwoord
 6. Es

  Oooh! Ik ook! Ik ook!
  Hier hebben we de Sligro-Ven, net zo gevaarlijk voor je portemonnee…

  Laatste buit: Gedroogde porcini, amandelgebakjes, kaasjes, meel voor pasta en nog veel meer. Ik mag ook niet te vaak van mijzelf…

  Jammer.
  😉

  Antwoord
 7. Nell Nijssen

  @Augusta, fank voor je geweldige tip! Ik heb het nog snel erbij gezet voor de liefhebbers.
  @Paul: tip voor jou: de 3e dinsdag van september is het btw-vrij winkelen!
  @Es: Sligro is ook top. Maar Hanos is toch echt top-top! Alleen al in de kaasafdeling zou ik willen wonen 😉 Ingeduffeld, dat wel.

  Antwoord
 8. Gerry/Gewooon Lekker Gewoon

  Voor zo’n wereldpas moet je toch een KvK-inschrijving hebben? Moet ik toch maar eens een bedrijfje beginnen! Gr, Gerry

  Antwoord
 9. Nell Nijssen

  @Gerry, ja, je moet een KvK-nummer hebben. Da’s best lastig voor sommige mensen. In het verleden hebben ze weleens passen uitgegeven aan niet-ondernemers, maar dat was een promotiestunt.
  Misschien iemand zoeken met een bedrijfje en hem/haar eens lief aankijken?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.