Home » Recepten » Borrelhapjes » Geitenkaas lollypops met granaatappelpitjes

Geitenkaas lollypops met granaatappelpitjes

20 09 2016 | Borrelhapjes, Estée Strooker | 0 Reacties

Eigenlijk regelt het leven zich, nou ja, het culinaire gedeelte ervan dan, vanzelf. Ik hoef er niet eens over na te denken, het gebeurt gewoon. Hoe vaak heb ik de afgelopen weken niet verzucht of ik ooit nog wel eens zin zou krijgen om langere tijd in de keuken te vertoeven? Maar nu de grootste hitte verdwenen lijkt, krijg ik plotsklaps toch gewoon weer de onbedwingbare behoefte om een recept uit te proberen.

Geen stamppotten of stoofdingen natuurlijk, maar iets kleins, iets liefs om mee te beginnen. Dan kom je al snel uit bij het moderne fingerfood. Smakelijke éénhapsgerechtjes. Amuses. Mondvermaakjes. Of hoe je ze ook noemen wilt. Als voorbeeld dienen deze geitenkaas lollypops. Ik had het boek van Estée Strooker al een paar weken in huis. Vlees noch vis. De titel verraadt de inhoud. Vegetarische gerechten dus, hier en daar zelfs veganistisch te noemen. Zowel Estée zelf als haar recepten spreken me momenteel aan. Zij heeft iets van een jonge-meisjes-achtige vrolijkheid, waardoor ze erg inspirerend op mij overkomt.

Geitenkaas lollypops met granaatappelpitjes

Ingrediënten:
300 gr zachte geitenkaas zonder korst
75 gr pompoen- of zonnebloempitten
handvol tijmblaadjes
1 granaatappel
50 ml honing
olijfolie
satéprikkers of lollystokjes

Bereidingswijze:
Rol van de geitenkaas met vochtige handen balletjes te grootte van een pingpongbal. Laat ze minimaal 15 minuten in de koelkast opstijven.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de pompoen- of zonnebloempitten circa 3 minuten tot ze allemaal open zijn gepoft. Zorg ervoor dat je de pan continu in beweging houdt.
Ris de tijmblaadjes van de takjes, voeg ze toe aan de pitten en breng op smaak met een beetje zout. Schud alles door elkaar en doe het mengsel in een bakje.

Snijd de granaatappel doormidden en sla voorzichtig met een houten lepel op de bolle kant, tot alle granaatappelpitjes eruit zijn gevallen. Verwijder de witte vliesjes.

Vul een bakje met de honing en rol daar de geitenkaasballetjes doorheen. Rol de balletjes daarna door de granaatappelpitjes. Dit gaat niet zo gemakkelijk als bijv. iets paneren, dus druk de pitjes er gerust met je vingers goed in. Daarna wentel je de balletjes door de pitjes met tijm. Druk ook dit weer stevig aan.

Voor het serveren prik je de geitenkaasballetjes op satéprikkers of lollystokjes en zet deze in een glaasje gevuld met steentjes, zaad of rijst. Je kunt ze als fancy hapje serveren maar het staat ook erg leuk op een heerlijke salade (zonder stokjes).

Bron: Vlees noch vis – Estée Strooker

Glaasje met drie lolly's geitenkaasballetjes omhuld met granaatappelpitjes

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.