Boerenappelcake op grijze herfstdagen

24 11 2013 | Cakes | 7 reacties

Geheel andere plannen had ik voor vandaag, maar één blik naar buiten was voldoende om alles op te schuiven naar een andere dag. Met minder grijs en minder wolken aan de lucht.  Flexibel zijn heet dat. Ik duik in mijn keukentje en breng de tijd door met het bakken van deze voortreffelijke boerenappelcake.

Boerenappelcake

Ingrediënten:
200 g boter, op kamertemperatuur
225 gr suiker
3 eieren
200 g bloem
10 g bakpoeder
3 el melk
2 à 3 handappels, Jonagold
1 tl gemalen kaneel
Optioneel: poedersuiker om te bestuiven

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180’C boven-en onderwarmte (160 ˚C hetelucht) en vet een bakvorm van 18 x 28 cm in en beleg beide zijden met overhangend bakpapier.

Klop met de handmixer de boter met de suiker en een beetje zout zacht en romig.
Klop één voor één de eieren erdoor.

Zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en spatel dit erdoor tot een glad beslag.
Meng tot slot de melk erdoor. Doe het beslag in de beklede bakvorm en strijk glad.

Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snijd ze in blokjes en schep ze om met 25 g suiker en de kaneel. Strooi de appelblokjes over het beslag.

Bak de appelcake in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cake in de vorm afkoelen. Stuif er flink wat poedersuiker over en snijd de cake in 8-10 mooie blokjes.

Vanavond nog een quiche bakken met tomaat, prei en geitenkaas en dan is hiermee de lente weer een dag dichterbij gekomen. Nog 115 dagen te gaan.

print

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

7 Reacties

  1. Caroline Brouwer

    Nou ‘Mary Berry’ hoopt dat je erg genoten hebt van de boeren-appelcake!
    groeten, Caroline

    Antwoord
    • Nell Nijssen

      De cake was voortreffelijk. Niet te zoet en heerlijk luchtig. En toch ook nog een beetje gezond, vanwege de appels 😉

      Antwoord
  2. Lot

    Altijd lekker een appeltaart, maar vraag mebij boeren–…… altijd af wat er nu zo boers aan is. Weten jullie de reden?

    Antwoord
    • Nell Nijssen

      Dit is heel duidelijk geen taart, maar een heuse cake. Met appels er bovenop. Ik vermoed dat daar het “boerse” in zit. Eenvoudig, degelijk voedsel. En ach, what’s is a name 😉

      Antwoord
  3. Es

    Kijk, daar hou ik van. We noemen het gewoon ‘Boers’ en doen er fruit in. Dan kun je dit met goed fatsoen heel de dag eten! 🙂
    Te lekker…

    Antwoord
  4. Karin

    Iets met appel is altijd lekker en een recept van onze eigen Mary Berry is altijd goed!

    Mooi de kopjes bovenaan, ik spring zo van de creuset pan naar de broodrooster, nog even in de boekenlijst kijken en opzoek naar een lekker adresje, helemaal top!
    Het is even wat werk maar het ziet heel erg mooi en overzichtelijk, complimenten.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.