Home » Dagboek » Leesvoer » Bier in de keuken van Melissa Cole

Bier in de keuken van Melissa Cole

21 05 2019 | Leesvoer | 0 Reacties

Bier is anno 2019 uitermate hip. Zo hip dat bier zelfs het obligate glaasje wijn van zijn voetstuk aan het stoten is. Want ook bij luxere gerechten wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor beer-pairing. En ik geloof erin, ben er zelfs min of meer van overtuigd dat er goddelijke combinaties te bedenken zijn met het moderne gerstenat.

Er denkt toch zeker niemand meer aan het doodgewone pils, als we het over bier hebben? Nee, natuurlijk niet. Gelukkig. Elk weldenkend mens denkt bij bier aan de zgn. speciaalbieren. Blond, bock, stout, trappist, ale, dubbel, triple, tipa, lager, geuze, lambiek, allemaal bier met een specifiek karakter. Zelfs het zuurstokroze, maar o zo populaire Fruitesse, mag zich bier noemen volgens de wet. De man in huize Eetplezier doe je een groot plezier met stevige, donkere bieren

En nu is er dan een heus kookboek met recepten waarin bier verwerkt is: Bier in de keuken, geschreven door de Britse Melissa Cole. Zij staat wereldwijd bekend om haar kennis van bierzaken en haar uitzonderlijke smaakvermogen. Als geen ander weet ze hoe je bier kunt combineren met een gerecht. Melissa durft af te wijken van de platgetreden paden. Vanwege haar gedrevenheid en passie wordt ze vaak gevraagd om te jureren bij internationale brierbrouwerswedstrijden. Kortom: een pittige dame die meer kennis van bier heeft dan de gemiddelde drinker ervan.

In dit boek schotelt ze de lezer een aantal verrassende gerechten voor waarin bier een belangrijke rol speelt. Van vederlichte falafel met Vlaams witbier tot een stevige vleespastei met amber bier (pale ale). En wat te denken van een kloeke kip in bier gepocheerd of een heerlijk toetje als notenijs met imperial stout? In maar liefst 70 recepten gidst zij de lezer door de wereld van koken met bier: hoe voeg je bier toe aan je gerecht? En welk bier combineer je het beste met je culinaire creaties?

Voor de échte bierfanaten is dit geweldige boek een absolute must-have, voor iedereen die geïnteresseerd is in koken (zoals ik) vormt Bier in de keuken een uitdaging om spannende gerechten met bier uit te proberen.

Titel:          Bier in de keuken – Melissa Cole
Uitgever: Unieboek/Spectrum
ISBN:         9789000366569
Pagina’s:  223
Prijs:           € 24,99

Noot: Dit boek werd mij ter beschikking gesteld door uitgeverij Unieboek/Spectrum. Dit feit is niet van invloed geweest op mijn oordeel. Ik schrijf slechts over zaken die mij persoonlijk in beroering brengen.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.