Witte puntjes met Boursin

Doe eens gek en smeer de bekende Franse roomkaas met kruiden eens niet óp je broodje, maar verwerk het in een deegje.

Het resultaat: een heerlijk gekruid zacht broodje. Op de bovenkant is paneermeel gebruikt waardoor een knapperig korstje ontstaat. Lekker bij een weekendsoepje of met wat goede ham ertussen. Opnieuw een prima broodrecept van Levine van Doorne.

Witte puntjes met Boursin

Ingrediënten:
400 gram tarwebloem Amerikaanse patent
120 gram Boursin, knoflook/kruiden
5 gram instant gist
6 gram zout
8 gram olijfolie
215 gram water 20-25 “C
1 eiwit, opgeklopt met 1 eetlepel water
paneermeel

Werkwijze:
Doe alle ingredienten voor het deeg in de kom. Kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken.

le rijs: Vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met olijfolie ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg op kamertemperatuur in 60 minuten in volume verdubbelen.

Vormen: Verdeel het deeg met een deegsteker in 12 gelijke stukjes (circa 60 gram) en bol de stukjes deeg losjes op. Laat de bolletjes afgedekt circa 15 minuten rusten.

Vorm er vervolgens puntjes op de volgende wijze.
Draai de bolletjes om zodat de onderkant boven komt te liggen.
Duw de bolletjes plat en vouw de onder- en bovenkant van het lapje deeg naar het midden, druk de naden zachtjes aan.
Vouw vervolgens de onder- en bovenkant naar elkaar toe en knijp de naad dicht. Laat de uiteinden puntig toelopen.

Strooi paneermeel op een bordje. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten van het deeg met losgeklopt eiwit en rol het deeg door het paneermeel. Leg de puntjes enkele centimeters uit elkaar op de bakplaat en dek ze af. Als de puntjes niet op een bakplaat passen, verdeel ze dan over twee bakplaten en bak ze direct na elkaar.

2e rijs:  circa 45 minuten op kamertemperatuur laten narijzen of tot het deeg bijna in volume verdubbeld is.

Oven voorverwarmen: 220 °C (boven-/onderwarmte).

Schuif de bakplaat in de oven en bak de puntjes in 12-15 minuten gaar en goudbruin.

Bron: Broodjes uit eigen oven – Levine van Doorne

 

print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.