Super Bowl

Er hangt een vibratie in de lucht als we elkaar voor de allereerste keer zien. Het is liefde op het eerste gezicht. Hij is een zwijgzaam type en kijkt me slechts doordringend aan. Ik stamel van verliefdheid dat ik hem wil. Hem alleen. Mijn robuuste rots in de branding. Zo onverwoestbaar. Zo sterk om te zien. En toch zo verfijnd en elegant met zijn roomwitte voorkomen. Zonder hem zou mijn leven voor altijd grauw en saai blijven. Met hem aan mijn zijde zou alles wat ik samen met hem aanraak, veranderen in vloeibaar goud.

Maar kennelijk is de tijd er nog niet rijp voor. Ik aarzel veel te lang en veel te veel. Van zijn kant hoef ik niet veel initiatief te verwachten. Een soort van bescheiden ingetogenheid is misschien wel zijn grootste charme. Na die eerste ontmoeting duikt hij nog vaak op. Op diverse locaties en altijd onverwachts. Mijn verliefdheid nam daardoor steeds heftiger vormen aan.

My Super Bowl

Vandaag zijn we dan eindelijk een verbintenis aangegaan. Voortaan leven we voor altijd onder één dak. En of mijn bestaan nu plotseling verandert is in een bouquetreeks-story? Roze wolken, melk en honing, het eldorado? Welnee, hij is niet de ridder op het witte paard en ik ben (gelukkig) niet opeens verstrikt geraakt in een overspelige affaire. Hij is en blijft een gewone schaal, een ordinair stuk aardewerk.

Maar als ik naar hem kijk, voel ik me zo vreselijk gelukkig. Niemand koopt een product óm het product; wij allen kopen een droom, een illusie. En dat is precies waar dit stuk voor bedoeld is. Want als ik behoedzaam mijn handen om zijn middel leg, waan ik mij de Prinses der Patisserie. Ik, die in haar hele bestaan nog nooit één fatsoenlijke cake heeft kunnen bakken, voelt zich voor even, o héél even maar, de Nederlandse Mary Berry.

print

12 antwoorden op “Super Bowl”

 1. een ordinair stuk aardewerk??? Nell!! Hoe durf je! Straks wipt ie in een onbewaakt ogenblik van de tafel en bombardeert hij jou meteen tot aardewerkweduwe. En daar zit je niet op te wachten toch?
  Trouwens, moest je deze witte prins zonder paard ooit beu zijn, er wachten hier warme liefdevolle handen, spatels en pannelikkers op hem 🙂

  1. hihi, Anne! Zou hij echt voor me vallen, denk je? I hope so ;-))
   Ik snap dat je jaloers bent, maar ik wil hem vooreerst echt nog niet kwijt. Bovendien: hij is nog maagd !!

 2. Hahaha Nell. Ooit overwogen om zelf een bouquetreeks te gaan schrijven? Hemel! Ik werd er bijna kortademig van de spanning van. Ik zou maar zuinig zijn op die mooie schaal. Die moet wel heel bijzonder zijn 🙂

  1. Hij is een lieverd, echt waar. Hoefde geen eten, heeft zich tussen al het andere pot-en-pan-voetvolk weggestopt en neemt genoegen met een eenvoudige slaapplaats. Het is ene bijzonder stuk. En dat is hij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.