Pompoensoep met een Oosterse twist

31 oktober. Halloween. Griezeldegriezel. Heksen. Vleermuizen. Bloed. Vuur. Kwaad. Boze geesten. Vampieren. Trick or treat. Brrrrrrrrrrrrrrr. Na al die spookhuisachtige taferelen is er tijd voor soep. Vanzelfsprekend gemaakt van pompoen. Pompoensoep met een Oosterse twist. Want pompoen zonder pit is als het leven zonder lach.Met dank aan buuf voor het recept.

Pompoensoep met een Oosterse twist

Ingrediënten:
1 middelgrote pompoen, geschild en in stukjes
2 uien, in grove stukjes
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 middelgrote wortelen, in stukjes
1 puntpaprika, in stukjes
1 grote aardappel, in stukjes
stukje verse gemberwortel (circa 3 cm) geschild en geraspt
½ theel chilipoeder
½ theel komijnzaad fijngewreven
1 theel provencaalse kruiden
½ thee sambal oelek
2 eetl verse koriander, fijngesneden
crème fraiche
4 eetl olijfolie
circa 1 liter bouillon
peper, zout

Bereidingswijze:
In een grote pan de olie verhitten en de uien fruiten.
Als de uien glazig worden, de knoflook meefruiten. Pas op voor verbranden!
Voeg de gemberrasp toe.
Voeg nu de pompoen, wortel, aardappelen en paprika toe. Roer goed door.
Voeg chilipoeder, komijnzaad en provencaalse kruiden toe.
Laat alles circa 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg (groenten)bouillon toe tot de groenten net onder staan.
Breng aan de kook en laat alles op een laag vuur 30 – 45 minuten zachtjes koken.
Blender de soep.
Maak af met peper, zout, sambal en verse koriander.
Lekker met naan- of olijvenbrood.

Pompoensoep

print

3 antwoorden op “Pompoensoep met een Oosterse twist”

  1. Wij zijn ook dol op pompoensoep en om het ietsje simpel te houden, fruit ik een flinke eetlepel rode thaise curry mee.
    Dat geeft ook meteen pit en een lekker smaakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.