Bonensoep met spinazie en Parmezaanse kaas

15 06 2018 | Soepen | 4 reacties

Oke, het oogt misschien niet direct als een fris zomers gerecht, maar gezond is het zeker. En och, als het kwik eenmaal onder de 20 graden is gezakt, dan is er ook niets mis met een verwarmende kom soep. Deze bonensoep met spinazie is geheel vegetarisch. Als je echt niet zonder vlees denkt te kunnen, kun je er gerust wat gebakken spekjes door doen. Nodig is het niet, aangezien het zoutige van de kaas recht doet aan een “stevige” smaak. 

Ik heb groentebouillon standaard in mijn vriezer, die ik ook dit keer gebruikte als basis voor deze soep. Maar voel je vrij om een andere bouillon te kiezen hiervoor.

Wie bij het lezen van deze post en het bekijken van de bijbehorende foto denkt: wat voor bord kikkerdril mag dit voorstellen, die kan ik niet anders dan gelijk geven. Mijn onderontwikkelde fotografische kennis speelt me opnieuw parten. Groene soep is niet te doen. Qua gevoelige plaat.

Concentreer je dan ook vooral op de kaasstengel linksboven. Die is knapperig, bestrooid met sesamzaadjes en geeft mooie boterige laagjes als je erin bijt.

Bonensoep met spinazie

Ingrediënten: (6 personen)
3 eetl olijfolie
1 theel chilivlokken
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 grote ui, in fijngesneden
4 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 takje rozemarijn, zeer fijn gehakt
50 gr Parmezaanse kaas, fijngesneden
1,5 ltr groentebouillon
500 gr witte bonen uit blik of pot
300 gr spinazie
kneepje vers citroensap

Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie en fruit eerst de ui met de chilivlokken zachtjes aan.
Voeg daarna de knoflook en rozemarijn toe, laat heel zacht verder bakken en voeg dan de bleekselderij toe.
Bak verder tot alles zacht is.

Blus af met de bouillon.
Laat deze aan de kook komen. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
Blender de soep tot de gewenste dikte.
Verwarm de bonen in de soep.
Voeg naar smaak peper, zout en citroensap toe.

Schep de soep in borden en bestrooi met de fijngesneden Parmezaanse kaas.

print

Nell

Hoi, welkom op Eetplezier & Meer. Ik ben Nell, geboren in Brabant en inmiddels al meer dan 40 jaar wonend in het prachtige Zeeland.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

4 Reacties

  1. MyriamC

    Ik heb je recept weer meegenomen. Wij vinden soep altijd lekker, zomer en winter, dus vanavond staat deze soep hier op tafel (ook al is het momenteel zo’n 25 graden buiten)!

    Antwoord
    • nellnijssen

      Wat leuk, Myriam! Ik hoop van harte dat deze soep beter uit gaat vallen dan de Tomatatin. Dank voor je vertrouwen in mijn recepten.

      Antwoord
      • MyriamC

        Heerlijke soep!! Ik had er wel wat minder bonen in gedaan … je snapt wel waarom. 😉

        Antwoord
        • nellnijssen

          My lips are sealed Wel fijn dat de soep bevallen is.

          Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.