Gevulde portobello’s met taleggio – Ottolenghi

Als je een blog Eetplezier & Meer bezit, dan is het logisch dat je zo af en toe een gerecht “uit probeert”. Gevulde portobello’s met taleggio bijvoorbeeld. En zo iets moet dan ook nog eens op de foto gezet. Waarmee voor eens en voor altijd gezegd kan worden: paddenstoelen (lees: portobello’s) zijn niet fotogeniek. Hoewel dat ook voor een gedeelte aan mijn fotodinges-capaciteiten ligt natuurlijk.

Verder dient nog opgemerkt te worden dat ik geen taleggio te pakken kon krijgen. Daarom heb ik chaumes gebruikt. Op internet was te vinden dat dit een bruikbaar alternatief kon zijn. Ik denk echter dat het met brie of camembert ook goed zal lukken. Even kijken dus wat er in jouw buurt allemaal te koop is.

Man en ik aten er een lekkere salade bij met grof boerenbrood. Wat goede olijfolie, een fijn rood wijntje en je hebt een smakelijk vegetarisch gerechtje.

Gevulde portobello’s met taleggio

Ingrediënten: (2 personen)
4 grote portobello’s (van steeltjes ontdaan)
6 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, in fijne blokjes
100 gram zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel fijngehakte dragon
4 eetlepels gesneden basilicumblaadjes
100 gram Taleggio, in plakjes
zout & versgemalen peper

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de paddenstoelen met de bolle kant beneden op de bakplaat en sprenkel er wat olie over.
Bestrooi ze met peper en zout.
Zet de bakplaat in de oven en rooster de paddenstoelen circa 15 minuten.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenplan en smoor hierin de ui en de selderij 5 – 10 minuten op laag vuur tot ze gaar maar niet bruin zijn.
Voeg de fijngehakte knoflook en de in stukjes gesneden gedroogde tomaatjes toe en bak nog een paar minuten zachtjes door.
Laat dit mengsel afkoelen.

Schep de Parmezaanse kaas, de dragon, en de helft van de basilicumblaadjes door het groentemengsel en breng op smaak met peper.

Schep de vulling in de paddenstoelen en leg er een plakje taleggio op.
Zet ze weer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de paddenstoelen helemaal gaar zijn.

Serveer de portobello’s door er wat olie overheen te sprenkelen en de andere helft van de basilicumblaadjes.

Bron: Plenty – Yotam Olttolenghi

Gevulde portobello's met taleggio

print

Eén antwoord op “Gevulde portobello’s met taleggio – Ottolenghi”

  1. Dit zijn ze dus ‘de portobello’s met/zonder de taleggio’ Morgen even naar de Sligro, ik zal de taleggio op mijn briefje zetten, je kunt het maar vast in huis hebben. Kan natuurlijk ook naar de appie gaan, misschien wel veel leuker….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.