Home » Recepten » Salades » Salade van geroosterde bietjes met geitenkaas

Salade van geroosterde bietjes met geitenkaas

4 03 2014 | Salades, Vegetarische gerechten | 0 Reacties

Over fijne combi’s gesproken. Sla met geitenkaas. Geitenkaas met biet. Geroosterde biet met balsamico. Balsamico met olijfolie. Olijfolie met noot. Als je vervolgens al deze combi’s bij elkaar voegt, krijg je één mega supercombi: de salade van geroosterde bietjes met geitenkaas. En dat smaakt fantastisch, vooral als je de bietjes in de oven roostert. Voor wie niet weet hoe dat in zijn werk gaat, is hier de werkwijze.

Oei, wat deed ik dat vroeger ouderwets! Bietjes in ruim water in een pan koken. Erin prikken om te testen of ze gaar genoeg waren, waardoor direct het sap eruit stroomde en het water bloedrood kleurde. Nee, dat pakken we annu no volledig anders aan. Zo dus: verpak de bietjes afzonderlijk van elkaar in aluminiumfolie. Verwarm de oven tot 220°. Rooster de bietjes in 60 à 80 minuten gaar. Als je een puntmesje er gemakkelijk in kan steken, zijn ze gaar. Warm kun je ze heel gemakkelijk pellen. Daarna ben jij de baas. Je kunt er blokjes van snijden, plakjes van schaven of doen alsof het een appel betreft. Daarvoor halveer je allereerst de biet, daarna snijd je hem in kwarten en die parten vervolgens nog een keer doormidden. Zo doe ik het. Lekker snel en simpel.

Salade van geroosterde bietjes met geitenkaas

Veldsla wassen en drogen. De bietenpartjes erop draperen. Daarop plakjes geitenkaas. Hazelnoten roosteren in een droge koekenpan, even hakken en erover strooien. Afwerken met flink wat versgemalen peper, balsamico en extra vergine olijfolie. Lekker met een vers gebakken broodje erbij!

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.