Gek joch

Vierendertig jaar en driehonderd vierenzestig dagen geleden, komt hij met een verhit hoofd bij me binnenstormen. Of hij zijn portemonnee bij me heeft laten liggen. En hij kijkt erbij of hij het niksnie erg vindt. Gek joch. Ik heb waarschijnlijk zelf een mimiek die te kennen geeft dat ik de avond ervoor een te groot aantal glazen rum-cola’s achterover heb geslagen. Ja, mag ik misschien? Tenslotte wordt een mens in zijn leven maar één keer 24 jaar. Met doffe ogen kijk ik hem aan, terwijl hij een volslagen misplaatst rondedansje maakt tussen kriskras opgestelde stoelen, opgestapelde vuile vaat en de hond die lodderig half uit zijn mand hangt.

Hoe dan ook: vanaf die dag is het, om het maar eens populair te zeggen, áán. Hoe een mens dat weet? Misschien omdat hij diezelfde avond nog komt vertellen dat zijn portemonnee terecht is. Dat hij het met zijn toenmalige verloofde heeft uitgemaakt. En terloops opmerkt dat ik zulke lieve oogjes heb en dat hij best met me op vakantie wil. Maar waarschijnlijk ook wel omdat hij onwaarschijnlijk lieve woordjes in mijn oor fluistert.

Gek joch

Het gekke joch is intussen al vijfendertig jaar niet van mijn zijde geweken. Een dure ring bleek daarvoor niet nodig, evenmin het befaamde boekje of een uitbundige ceremonie. We hadden simpelweg het geld niet voor al deze zaken. En later, toen we het eenmaal beter kregen, kwam het er niet meer van. Ach, waarom ook? Zijn naam mag hij zelf houden, die hoef en wil ik niet. Bovendien zijn we geen van beide feestbeesten en zie ik mezelf nog niet in een wolk van tule en kant poseren voor de foto. Wat ik wél wil is trouw, respect en aandacht voor elkaar. Voor altijd. Laat dat gekke joch van weleer er nu precies zo over denken. Vijfendertig jaar. We zijn goed op weg ….

print

27 antwoorden op “Gek joch”

 1. Ooooooh!
  Wat een leuk verhaal en wat een mooi blog!!
  Tsja, en wie zou nu niet zijn leven willen delen met jou? Ik zou heel de dag naar je verhalen kunnen luisteren!
  Luv ya!

  1. Dank Esmée voor je lieve reactie. Je hebt nog geen 24 uur met me doorgebracht … daarna praat je wel anders *grijns*. Echt, ik word soms moe van mijn eigen verhalen 😉

  1. Dank je, Wilma. Zeventig jaar bij elkaar …. eh, dan ben ik 94. Ik hoop je dan nog op Fb te mogen begroeten 🙂

 2. Gefeliciteerd Nell en de Man. Blijf genieten van elkaar, de rest van de wereld en van het schrijven… Wij genieten van jouw schrijfsels, al dan niet over eten en of meer!

  1. Dank Ellen. Genieten …. daar gaat het maar om in het echte leven. Met jullie beiden als het grote voorbeeld 😉

  1. Ha Emma! Dank je voor de felicitatie. Ik dacht eerst maar eens op naar de 40 jaar. En misschien dan weer een feestje bij jullie??

 3. Gefeliciteerd Nell, leuk om dit te lezen. Ik wens je nog vele jaren met dat gekke joch en vice versa. Je blog ziet er geweldig uit, ik kijk uit naar je schrijfsels

  1. Ha, ha, dat gekke joch heeft soms zijn handen vol aan die gekke meid. Maar we houden het nog wel even vol, hoor! Dank voor je aardige woorden!

 4. Lieve allebei, nogmaals van harte. Wat een super leuk verhaal en love story van 2 vrije en toch gebonden mensen. Na jaren met je te hebben samengewerkt kende ik dit verhaal niet. Ga zo door, lekker samen en genieten!! Een knuffel vanuit Spanje….XX

  1. Hallo Anne Marie, is dit verhaal echt nooit ter sprake gekomen tijdens de pauzes? Nou ja, bij deze dan 😉
   Hoe is het daar in het lekker warme Spanje? Ook nog steeds flink aan het genieten, samen met Isidro?
   Dank voor je lieve woorden! big hug vanuit koud, winderig Zeeland

  1. Het is echt zo gegaan, Carla. Of je het lief moet noemen, kan ik niet beoordelen, bijzonder was het wel. Dank voor je felicitatie!

 5. Hoi Nell, heerlijk beschreven lovestory. Kun je zo een filmscript van maken.
  Bij ons is het bijna 30 jaar aan (waarvan 20 jaar in de echt), schier onmogelijke lange tijd.
  Soms een down, maar vaak ups. Veel plezier samen!
  Gr, Gerry

 6. Die downs horen er bij hè Gerry. Geen hoogtepunten zonder dieptepunten, maar laten we ze gemakshalve vergeten 😉
  Dank voor je aardige reactie. Enne … had je al een titel voor de film in gedachten? Zoiets als The beauty and the beast?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.