Buiten eten

Vlak aan zee, maar toch behaaglijk weggedoken achter een dikke rand duinbeschutting, ligt een bescheiden buitenverblijfje. Hier gebeurt het. Stilte. Rust. Bezinning. Zon. Donder en bliksem. Van verzengende temperaturen, zoals afgelopen vrijdag, tot snoeiharde noordenwinden die mij verkleumd doen wegkruipen in het meest windvrije hoekje van ons terras. En toch kunnen we er bijna altijd buiten eten.

Vandaag is echter wel een heel perfecte dag, zo maak je ze niet vaak mee. Niet te warm. Niet te koud. Boven ons spant iemand een laken strak. Het is van het mooiste babyblauw, zonder dat er ook maar één plooitje in te bespeuren valt. Van dertig graden naar ruim onder de twintig voelt als een verfrissing. Met een enigszins vlagerig windje en een goed boek is het leven helemaal zo slecht nog niet.

Geen post. Geen telefoon. En de mail wordt alleen ’s morgens gecheckt. Alle overbodige franje ligt thuis braaf op me te wachten tot ik weer beschikbaar ben. Hier, met links het water en rechts het vaste land, probeer ik voor even aan niets te denken. Geen plan, geen verplichting. Geen vraag, geen antwoord. Nou ja, eentje dan. Wat eten we vandaag? We maken het ons gemakkelijk. Buiten eten schreeuwt om losse gerechtjes. Beetje spek. Uitje fruiten. Paprika erbij. Bruine bonen (uit pot). Tomaten erbij. Pruttelen. Rijst koken. En dan mijn geheime ingrediënt: banaan erdoor. Op het allerlaatst natuurlijk, maar dat begrepen jullie al.

Wie er nog meer van dit soort lazy sunday gerechten kent, kan ze hieronder vermelden. Ik ben erg benieuwd wat jullie weten te verzinnen aan maaltijden zondet poespas en zonder te lang in de keuken te staan. Laat me je favoriete zomerrecept zien!

print

2 antwoorden op “Buiten eten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.