Home » Dagboek » Mijmeringen » Buiten eten voor het ultieme vakantiegevoel

Buiten eten voor het ultieme vakantiegevoel

7 06 2015 | Mijmeringen | 2 reacties

Vlak aan zee, maar toch behaaglijk weggedoken achter een dikke rand duinbeschutting, ligt een bescheiden buitenverblijfje. Hier gebeurt het. Stilte. Rust. Bezinning. Zon. Donder en bliksem. Van verzengende temperaturen, zoals afgelopen vrijdag, tot snoeiharde noordenwinden die mij verkleumd doen wegkruipen in het meest windvrije hoekje van ons terras. En toch kunnen we er bijna altijd buiten eten.

Vandaag is echter wel een heel perfecte dag, zo maak je ze niet vaak mee. Niet te warm. Niet te koud. Boven ons spant iemand een laken strak. Het is van het mooiste babyblauw, zonder dat er ook maar één plooitje in te bespeuren valt. Van dertig graden naar ruim onder de twintig voelt als een verfrissing. Met een enigszins vlagerig windje en een goed boek is het leven helemaal zo slecht nog niet.

Geen post. Geen telefoon. En de mail wordt alleen ’s morgens gecheckt. Alle overbodige franje ligt thuis braaf op me te wachten tot ik weer beschikbaar ben. Hier, met links het water en rechts het vaste land, probeer ik voor even aan niets te denken. Geen plan, geen verplichting. Geen vraag, geen antwoord. Nou ja, eentje dan. Wat eten we vandaag? We maken het ons gemakkelijk. Buiten eten schreeuwt om losse gerechtjes. Beetje spek. Uitje fruiten. Paprika erbij. Bruine bonen (uit pot). Tomaten erbij. Pruttelen. Rijst koken. En dan mijn geheime ingrediënt: banaan erdoor. Op het allerlaatst natuurlijk, maar dat begrepen jullie al.

Wie er nog meer van dit soort lazy sunday gerechten kent, kan ze hieronder vermelden. Ik ben erg benieuwd wat jullie weten te verzinnen aan maaltijden zondet poespas en zonder te lang in de keuken te staan. Laat me je favoriete zomerrecept zien!

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

2 Reacties

 1. Vincent Rondwijk

  Ik kook ook graag ovengerechten op zondagen. Vooral wanneer het lekker weer is wil ik zo veel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Een lekkere salade maak ik er dan ook meestal bij. Het liefst eten we buiten wanneer het weer mooi is of de zon nog schijnt.

  Antwoord
 2. Marie de Jonge

  In de zomer buiten eten vind ik ook het fijnste wat er is. We zouden graag een buitenkeuken kopen zodat we vaker kunnen genieten van de avonden in onze tuin. Ook vinden de kinderen dit heerlijk.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Falafel de van oorsprong vegetarische balletjes | Eetplezier & Meer - […] op die bewuste dag. De zon liet zich van haar allerbeste kant zijn en ons houten hutje achter de…
 2. Brasserie Zeelust - Westenschouwen - Eetplezier & Meer - […] het nuttige met het aangename te combineren, inspecteerden wij allereerst ons buitenverblijfje. Alles oké daar. De pimpelmeesjes waren bezig…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.