Home » Dagboek » Leesvoer » Vegan op de plank door Kate Kasbee

Vegan op de plank door Kate Kasbee

30 10 2021 | Leesvoer | 0 Reacties

Borreltijd, wie verlangt er soms niet naar? Nadat alle gedane zaken voor die dag gedaan zijn, kun je je ein-de-lijk heerlijk relaxt onderuit laten zakken. De glazen gevuld met een drankje naar keuze, wat vrienden (collega’s mag ook) om genoeglijk mee te keuvelen en vooral even geen gehaast. Het aller-, allerfijnst is  dan natuurlijk om dit vergezeld te laten gaan van een smakelijk hapje. Hoeft niet groot te zijn, als er maar iets te knabbelen valt. Een aangeklede borrel heet dat in deze moderne tijd.

Voor mij persoonlijk heeft de obligate bitterbal voorgoed afgedaan. En de eveneens vertrouwde kaas- en worstblokjes mogen ook achterwege blijven, vaak hebben deze de smaak van groothandelskwaliteit. Maar een zelfgemaakt feestelijk uitziend snackje bestaande uit pure ingrediënten, sla ik zeker niet af. Vooral niet als deze gepresenteerd worden op een plank vol overvloed. 

Zo’n volle plank ziet er niet alleen heel verleidelijk uit, het straalt ook direct een geruststellend gevoel uit. Geen zorgen om een eventuele maaltijd, er is volop te smikkelen! Door te variëren met dips, groenten, toastjes, olijven in diverse kleuren ontstaat een gevarieerd palet aan smaken. De laatste jaren eet ik zo min mogelijk vlees, dus mijn eigen samengestelde plankjes bestonden al grotendeels uit groenten, noten, vis of ei. Toch had ik al langer het idee dat ik wel wat nieuwe ideeën op dit gebied kon gebruiken. Kate zorgt met haar boek Vegan op de plank voor onwijs veel inspiratie. Met foto’s waar je acuut van gaat watertanden en stap-voor-stap instructies voor het samenstellen van een oogverblindende borrelplank.

Kate Kasbee (van het vegan blog Well Vegan) stelde in dit boek vijftig serveerplanken samen, stuk voor stuk gestoeld op veganistische basis. Van een ontbijtplank (ja, die bestaan!) tot een kampvuurplank en ook de heuse vrijmiboplank ontbreekt niet. Voor elke gelegenheid bestaat er wel zo’n verrukkelijke plank. Een luie bankhangdag, een spannende filmavond of een ongedwongen borrel met vrienden. Achterin het boek staan tientallen recepten voor allerlei dips, kleine ovenhapjes en soepshotjes. En echt, je mag best een beetje cheaten als je wilt, niemand zal het merken wanneer je zelfgemaakte snacks afwisselt met bijvoorbeeld een goede kwaliteit zuurdesembrood of premium olijven, artisjokharten of maiskolfjes. Wat telt is de gezelligheid. Ofwel een beetje van Kate en een beetje van jezelf. 

Titel:          Vegan op de plank
Auteur:     Kate Kasbee
Uitgever:  Terra
ISBN:        9789089898777
Pagina’s:  158
Prijs:          € 22,99

Noot: Dit boek werd mij ter beschikking gesteld door uitgeverij Terra. Dit feit is niet van invloed geweest op mijn oordeel. Ik schrijf slechts over zaken die mij persoonlijk in beroering brengen.


print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.