Home » Dagboek » Zeeuws schoon » The High Kings te gast bij Podium Reimerswaal

The High Kings te gast bij Podium Reimerswaal

4 11 2018 | Zeeuws schoon | 0 Reacties

Vroeger, toen tickets voor theatervoorstellingen (in die tijd heetten die dingen trouwens nog gewoon kaartjes) nog behapbare prijzen hadden, waren G. en ik ten minste vijf à zes keer per jaar te vinden in het theater. Alle stress er keihard uitlachen bij Jochem Myjer of wegdromen bij de poëtische teksten van Boudewijn de Groot.

Nu anno 2018 de prijzen van de meeste tickets bijna niet meer onder de € 30,00 liggen, vind ik dat echt teveel voor twee uurtjes vermaak. Reken daarbij je pauzedrankje nog en eventuele brandstofkosten en je rekensommetje is snel gemaakt. Kwestie van prioriteiten stellen. Ik geef dan de voorkeur aan een fijn flesje wijn of een diner voor twee. Sorry, theaterproducenten.

In Zeeland bestaat er, naast de “grote” gevestigde theaters, nóg een podium voor allerlei vormen van cultuur, nl Podium Reimerswaal. Hier worden nog heel schappelijke prijzen gehanteerd en hoewel er misschien geen wereldacts ten tonele worden gevoerd, het programma is altijd gestoeld op een grote diversiteit. Van interessante lezingen tot Zeeuwse kleinkunst en van Vlaams cabaret tot pianoconcerten. Kortom: voor elck wat wils. De onvermoeibare Jacques Boonman is de grote initiator erachter.

The High Kings

Op deze twee novemberdag speelt de Ierse supergroep The High Kings in Rilland. Deze groep werd in 2008 opgericht door twee zoons van Ierse folkhelden en twee leden van Riverdance. Ze staan voor de nieuwe generatie van de Ierse traditionele muziek en zijn in eigen land zonder twijfel de grootste folkband. Samen bespelen ze meer dan 13 instrumenten, waardoor ze hun reputatie als fenomenale live-band meer dan waar maken. Helaas mis ik de befaamde fiddle, een instrument dat voor mij onlosmakelijk verbonden is met Ierse folk. Ik ben een kniesoor, ik weet het.

Zo ook tijdens dit concert. De energie spat er vanaf, direct na de allereerste minuut. Veel nummers van eigen hand, maar ook de bekende ballades komen voorbij. Persoonlijk pik ik een traantje weg bij een nummer als “The town I loved so well”, omdat er zoveel herinneringen aan kleven. Ook het a capella gezongen “Auld Triangle” is een muzikaal hoogstandje, maar de onvervalste Ierse sfeer wordt uiteraard gezet met nummers als “Whiskey in the yar”. Het publiek klapt dolenthousiast mee en alleen vanwege de krappe afmeting van de zaal wordt er nog net niet gedanst. Wederom wist Podium Reimerswaal een geweldige act binnen te halen met The High Kings. Diepe buiging voor Jacques Boonman.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.