Home » Recepten » Pastagerechten » Tagliatelle met courgette en munt van Jamie

Tagliatelle met courgette en munt van Jamie

11 10 2021 | Jamie Oliver, Pastagerechten | 0 Reacties

Ohhhh, meisjes en jongens, groot nieuws! Ik ben opnieuw verliefd! Helemaal in zwijm gevallen voor een (voor mij) spiksplinternieuw recept. Zo simpel en toch zo hemels. Met slechts 5 ingrediënten in minder dan 15 minuten te bereiden. Dat wil zeggen: als je gedroogde pasta gebruikt, zoals Jamie Oliver voorstelt. 

In huize Eetplezier heeft verse pasta maken echter intussen een vast plekje weten in te nemen binnen de beslommeringen van alledag. Net zoals brood bakken. Het is een kwestie van timen, plannen en prioriteiten stellen. Vooral dat laatste vormt geen enkel probleem in huize Eetplezier, omdat zowel voor mijn lief als voor mijzelf een smakelijke avondmaaltijd vele malen belangrijker is dan een heleboel andere besognes. Er zijn zelfs dagen dat we ons tijdens het ontbijt al zitten te verkneuteren op wat we in de avonduren op ons bordje kunnen verwachten. Nou ja, zolang het niet erger wordt, mogen we nog vrij blijven rondlopen *grinnik*.

 

Tagliatelle met courgette en munt van Jamie

Ingrediënten: (2 personen
150 gr linguine (of nog liever verse pasta, bijv tagliatelle)
2 courgettes 
½ bos verse munt
30 gr Parmezaanse kaas
1 citroen

Bereidingswijze:
Kook de pasta in een pan met ruim gezouten water.
Snijd intussen de courgettes in de lengte door in dunne plakken en vervolgens deze  plakken in lange lucifers.
Je kunt ook een juliennesnijder gebruiken of een spiraalsnijder zoals ik. 

Verwarm op middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de courgettes toe.
Bak de courgette, schep regelmatig om, snijd de muntblaadjes fijn en roer ze door de pan.

Schep de uitgelekte pasta met een scheutje gereserveerd kookwater in de pan met courgettes.
Rasp het grootste deel van de Parmezaanse kaas en een beetje citroenschil erdoor, knijp al het sap erdoor, schep goed om, proef en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

Serveer in een diep bord. Rasp de rest van de Parmezaanse kaas erover en besprenkel met 1 theelepel extra vergine olijfolie. 

Bron recept: 5 ingrediënten- Jamie Oliver

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.