Home » Recepten » Spreads en sauzen » Spread van doperwten met geitenkaas en munt

Spread van doperwten met geitenkaas en munt

19 06 2020 | Ramon Brugman, Spreads en sauzen | 2 reacties

Er zijn van die dagen dat je helemaal nergens trek in hebt. Voor een lekkerbek als ik, betekent dat vaak dat er iets niet helemaal in orde is. En ja, ik geef graag toe, dat was vandaag ook inderdaad het geval. Gevalletje zelf-treurnis! Dat overkomt mij enkele keren per jaar en de ervaring heeft me geleerd dat ik er maar beter aan toe kan geven. Zwemmen tegen de stroom in is niet alleen doodvermoeiend, maar levert ook meestal niet meer op dan een berg verspilde energie.

Om in zo’n poel van somberheid rond de klok van zes een volledige maaltijd tevoorschijn te toveren, is echt even een brug te ver. Dus ga ik op zoek naar doodsimpele, smakelijke alternatieven. Ik houd er zelfs een lijst van bij. Een vliegensvlug soepje, een moeiteloos slaatje van wat bijeen geraapte ingrediënten, ofwel ik haal het verstofte tosti-ijzer weer eens boven water. Zo’n totaal uit de mode geraakte ham-kaas tosti kan dan wel een antiek voorkomen hebben, als troostvoedsel blijft hij het te allen tijde goed doen.

Vandaag koos ik echter voor crackertjes met deze licht verteerbare spread van doperwten met geitenkaas en munt. Heerlijk om vergezeld van een glaasje witte wijn langzaam naar binnen te werken. Geen gedoe, weinig werk en toch iets lekkers te knabbelen. Jullie weten allemaal dat doperwten en munt een klassieke Engelse combinatie is. Het leeuwendeel van de smaak heb je hiermee al binnen. Om er een een nóg romiger accent aan te geven, voeg je er wat milde, zachte geitenkaas aan toe en voilà, het perfecte smeerseltje is geboren!

Spread van doperwten met geitenkaas en munt

Ingrediënten:
200 g diepvriesdoperwten
150 g zachte geitenkaas
sap van ½ citroen
8 blaadjes munt
zout en peper

Bereidingswijze:
Kook de doperwten kort in een pan met ruim kokend water. Het is de bedoeling dat de erwten hun groene kleur behouden.

Giet af en doe in een keukenmachine of maak met een staafmixer tot een puree. 
Voeg de geitenkaas toe en meng tot een gladde massa. Voeg het citroensap toe.

Snijd de munt fijn en roer door de spread.
Breng op smaak met zout en peper en laat goed afkoelen in de koelkast.

Inspiratie recept: Dips – Ramon Brugman
 
print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

2 Reacties

  1. William

    Nou Nell dat ziet er lekker uit!
    Je hebt mij weer inspiratie gegeven.
    Zat gisteren aan de crackers maar dan met honing .. ook erugh lekker

    Antwoord
    • nellnijssen

      Dat is leuk om te horen, William: inspiratie doorgeven aan andere mensen. Geniet ervan!

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.