Home » Dagboek » Culinaire uitjes » Shopping Time in Wijnegem

Shopping Time in Wijnegem

12 02 2012 | Culinaire uitjes | 7 reacties

Gisteren was ik op visite bij mijn aardige zuiderburen. Shopping Time in Wijnegem! In het giga overdekte winkelcentrum van welteverstaan. Manlief houdt erg van winkelen. Oké, het is slechts een vermoeden. Ik koester dit vermoeden behoedzaam,, zodat ik met een onbezwaard gemoed op koopjesjacht kan. Ik ga het niet vragen, nee, omdat ik het antwoord al denk te weten. Enfin, in Wijnegem heeft hij zo zijn eigen adresjes. Ter plekke verpoost hij een deel van de tijd bij Fnac, Switch en Sony Center, terwijl ik mij wentel in de geuren en kleuren bij Ici Paris, de Bodyshop en Rituals. De spulletjes die er verkocht worden, worden in huize Eetplezier aangeduid met de term mooimakers. Ik heb er intussen lades vol van en wacht nog steeds op het beloofde resultaat.

Shopping Time

Na het broodnodige onderdeel “herstel en onderhoud van de buitenkant”, rep ik mij naar de winkeltjes met inwendige verwennerij. Bij Corné Port Royal scoor ik een grote doos heerlijke bonbons. In gedachten verkneukel ik me al bij de gedachte dat ik mij zondagmiddag, terwijl half Nederland zich vermaakt met het laatste schaatsrondje van dit jaar, tegoed ga doen aan deze tongstrelende chocolade.

Geurige, spicy orange tea haal ik bij Simon Lévelt. Uit het kleine, ronde blikje ontspringt een explosie aan kruidigheid. Deze zwarte thee is dan ook gearomatiseerd met kaneel, gember, kardemom, kruidnagel, zwarte peper, sinaasappelschil en kruidnagel. Zondagmiddag, zondagmiddag  ……

De vriendelijke mevrouw bij Oil & Vinegar laat mij de vijgen-balsamazijn proeven. Hmmm, heerlijk! In mijn mond ontstaat er spontaan een fantasiedansje met geitenkaas en sinaasappel. O ja, van de tomatenazijn die ik altijd gebruik over de mozzarella, meteen ook een flesje laten vullen.

Bij de Carrousel d’Anvers eten Man en ik een Croque Monsieur. Een tosti heet dat in Nederland. Ik kan alle Nederlanders verzekeren dat een tosti in Nederland heul anders smaakt als een Croque Monsieur in Vlaanderen. Bij “ons” smaakt het brood naar oud papier en de kaas naar kauwgomballen, terwijl ik hier in superkrokante laagjes brood bijt en even later een warm-smeltende substantie ervaar. Kaas. Onmiskenbaar kaas.

En eetcafe De bibliotheek is steevast ons adres om later op de middag neer te strijken. Het is er altijd gezellig, rommelig druk. De hoge boekenkasten geven een quasi-huiselijke sfeer en de wijnen die ze er per glas schenken zijn meer dan voortreffelijk.

Dáág, lieve buurtjes, tot een volgende keer maar weer. Komen jullie ook een keer gezellig winkelen bij ons? Wij zijn echt niet allemaal zo luidruchtig en gierig als dat er over ons gezegd wordt. Jullie zijn slim genoeg om dat te snappen 😉

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

7 Reacties

 1. anne

  ha die Nell, ik was nog nooit in het shopping center in Wijnegem. Maar ik shop dan ook bij voorkeur bij mijn gezellige Noorderburen hé :))
  Ik zal me binnenkort weer noordwaarts moeten begeven want de pannenkoekenstroop is op en er is in Hulst een nieuwe cook&co open gegaan. Volgende week is het vakantie, als het weer even meezit hoor je mijn zachte g misschien wel doorwaaien tot bij jou thuis 😉

  Antwoord
 2. Marian

  Ik shop ook soms in Wijnegem en ik wil je er wel eens tegenkomen:-)!
  Leuk jouw enthousiasme voor ons land…. maar hier geen vooroordelen tegen Nederlanders hoor!

  Groetjes
  Marian

  Antwoord
 3. Nell Nijssen

  Hulst is ook erg leuk, Anne. En kom je weleens in Oostburg? Moet je wel veel meer naar het westen, maar is ook een leuke stadje. Mét een bijzondere kookwinkel: Bianca Bonte! Eigenlijk voelt alles daar al Vlaams 😉

  Antwoord
 4. Nell Nijssen

  Bij een volgend ritje naar Wijnegem doe ik mijn kanouter Plopmuts op. Gegarandeerd dat je me dan herkent! Gaan we samen Croque Monsieurs eten. En smoutebollen. En wafels. Vergeet ik nog de wijn en het bier 😉

  Antwoord
 5. MyriamC

  Ik woon maar een klein half uurtje rijden van Wijnegem Shopping Center maar ik kom er haast nooit. Ik heb er nooit zo goed mijn draai kunnen vinden, vind het ook veel te groot en te onoverzichtelijk.
  Laat mij maar shoppen in Nederland. Bergen op Zoom (ook een half uur rijden) heeft al lang geen geheimen meer voor mij! Breda, Middelburg, Goes, Vlissingen, … graag!

  Antwoord
 6. Smaakmaakster

  Ik ben er ook nooit geweest, maar ben ook niet zo van het winkelen. Moet wel zeggen dat die bibliotheek er heel aantrekkelijk uitziet. Wel heerlijk dat we zo dicht bij België zitten, Antwerpen heeft mijn voorkeur. Een dagje ‘winkelen’ daar betekent meestal een uur winkels kijken en verder vooral eten en drinken ;-).

  Antwoord
 7. Es

  Ooooh! Heimwee! Ik ben ook niet echt van het winkelen, maar in Wijnegem kwam ik nog wel regelmatig. Beetje leuke kleding kopen voor de puber die toen nog peuter was.
  En natuurlijk een Croque Monsieur eten!
  Nu vind het te ver weg. Dan kan ik beter naar Amsterdam ofzo, maar wat vond ik het altijd leuk (eigenlijk lekker) daar!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Restaurant Rascasse Kapellen (B) - Eetplezier & Meer - […] was al weer lang geleden dat ik bij mijn zuiderburen op bezoek was. Te lang, om eerlijk te zijn.…
 2. Croque Monsieur de heerlijke Vlaamse tosti | Eetplezier & Meer - […] eet ik lekkerder tosti’s dan in Vlaanderen. Dit is natuurlijk vloeken in de kerk, want de benaming tosti is…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.