Home » Dagboek » Leesvoer » Midwinter break van Bernard MacLaverty

Midwinter break van Bernard MacLaverty

7 07 2018 | Leesvoer | 0 Reacties

Leestip: Midwinter Break van Bernard MacLaverty.

Ik heb dit boek met veel genoegen gelezen. Het is het verhaal van Stella en Gerry, een gepensioneerd Iers echtpaar, waarvan het huwelijk sleetse plekken begint te vertonen. Tijdens een korte vakantie in Amsterdam, wordt er teruggeblikt op hun leven. Zij heeft een belofte in te lossen en is op zoek naar een meer spiritueel leven; hij is zich bewust van de leegte in zijn leven, welke hij opvult met het drinken van teveel whiskey.

Hun conversatie wordt gekenmerkt door korte zinnen, die vaak met onderkoelde humor zijn doorspekt. Hoewel het vuur tussen hen verdwenen lijkt, heeft de wederzijdse vertrouwdheid iets intiems, bijna aandoenlijk zelfs.

Op de achtergrond spelen de gewelddadigheden van de IRA mee, die in flash-backs tussen de overpeinzingen opduiken. Kortom: een schitterend boek van een voor mij tot nu toe onbekende schrijver.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.