Als onvervalste Engelsman typeert Jamie Oliver dit lunchgerechtje met eieren, bonen, tomaat en champignons als “eenpansontbijtje”. Hoewel ik een half jaar geleden het ontbijt en de heilzame werking ervan heb herontdekt, gaat het me toch net iets te ver om in alle vroegte gebakken tomaten en bonen naar binnen te schuiven. Er zijn dingen in het leven die je beter niet kunt proberen.
Ben je zelf wel zo’n diehard? Be my guest. Eet dit wanneer jij wilt. Gelukkig zijn er geen regels die bepalen wanneer iets gegeten mag worden.
Lunchgerechtje met eieren, bonen, tomaat en champignons
Ingrediënten
olijfolie
2 rijpe tomaten, of 12 kerstomaatjes gehalveerd
8 kastanjechampignons
2 eieren
100 gr zwarte bonen (voorgekookt of blik/zak)
worcestersaus
2 eetl hüttenkäse
tabasco of shiraca saus
Bereidingswijze:
Zet een koekenpan met 2 theel olie op het vuur.
Snijd de tomaten doormidden en leg ze op de snijkant in de pan.
Snijd de steeltjes en het onderste randje van de champignons en leg ze met de onderkant kant naar beneden in de pan.
Bak de tomaten en de champignons in 6 à 7 minuten, terwijl je ze regelmatig verschuift. Keer ze pas om als ze goudbruin zijn.
Draai het vuur laag, breek de eieren in de pan en kantel de pan om het eiwit over het hele oppervlak uit te laten vloeien.
Laat de boontjes uitlekken, hussel er vlug een scheutje worcestersaus door en verdeel ze over de pan.
Strooi er peper en een snufje zeezout over, leg een deksel of een stuk aluminiumfolie op de pan en laat de eieren circa 2 à 5 minuten bakken tot ze naar wens zijn. Voor mij mag het best wat stevig zijn.
Schep er kloddertjes hüttenkäse over en maak het gerechtje af met enkele druppeltjes Tobasco of andere pepersaus.
Jamie serveert er reepjes tortilla bij, maar ik geef de voorkeur aan een dikke snee grof desembrood. Een voedzaam, edoch smakelijk gerechtje voor als je even geen trek hebt in een gewoon broodje kaas.
Bron: Superfood – Jamie Oliver (aangepast)
0 reacties