Home » Recepten » Smaakmakers DIY » Het rood van

Het rood van

24 08 2012 | Smaakmakers DIY | 2 reacties

♫♫Vandaag is rood. Wat rood hoort te zij-hijn ♫♫ Het rood van rode uien en van rijpe tomaten. In huize Eetplezier wordt vandaag tomatensaus gemaakt. Meerdere porties om in te vriezen. Bereid op mijn eigen manier. Langzaam veel uien fruiten, daarna veel fijngewreven knoflook toevoegen, de tomaten emonderen (in kokend water leggen, elf seconden wachten, in koud water laten schrikken, het velletje eraf halen), daarna kapot snijden en bij de uien voegen. Zout, peper, cayennepeper, verse tijm, oregano en een scheut gembersiroop toevoegen. En maar laten laten pruttelen. Zo lang mogelijk. Ja hoor, er kan nog veel meer in; ik weet het. Gedroogde pepertjes bijvoorbeeld. Maar ik doe het zo.
Het is leuk werk dit. Je hoeft er niet bij na te denken. Perfect om bij te zingen:

♫♫ Gooi de loper uit ….. En drink een goed glas wijn …..Pluk de dag want het kan zo ineens de laatste zijn …..  Vandaag is rood gewoon weer liefde tussen jou en mij ♫♫

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

2 Reacties

  1. Antoinette Coops

    Nell, wat ben je toch weer lekker bezig. Ik heb ook heel veel tomatensaus ingemaakt. Zo komen wij de winter wel door!

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gevulde tortillarolletjes met tomatensaus - Eetplezier & Meer - […] vergt verder ook niet veel culinaire kennis. Je maakt allereerst een smakelijk tomatensausje, zoals hier bijvoorbeeld. Of je pakt…

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.