♫♫Vandaag is rood. Wat rood hoort te zij-hijn ♫♫ Het rood van rode uien en van rijpe tomaten. In huize Eetplezier wordt vandaag tomatensaus gemaakt. Meerdere porties om in te vriezen. Bereid op mijn eigen manier. Langzaam veel uien fruiten, daarna veel fijngewreven knoflook toevoegen, de tomaten emonderen (in kokend water leggen, elf seconden wachten, in koud water laten schrikken, het velletje eraf halen), daarna kapot snijden en bij de uien voegen. Zout, peper, cayennepeper, verse tijm, oregano en een scheut gembersiroop toevoegen. En maar laten laten pruttelen. Zo lang mogelijk. Ja hoor, er kan nog veel meer in; ik weet het. Gedroogde pepertjes bijvoorbeeld. Maar ik doe het zo.
Het is leuk werk dit. Je hoeft er niet bij na te denken. Perfect om bij te zingen:
♫♫ Gooi de loper uit ….. En drink een goed glas wijn …..Pluk de dag want het kan zo ineens de laatste zijn ….. Vandaag is rood gewoon weer liefde tussen jou en mij ♫♫
Nell, wat ben je toch weer lekker bezig. Ik heb ook heel veel tomatensaus ingemaakt. Zo komen wij de winter wel door!
Dit klinkt alleen al heerlijk!