Al eerder had ik de hartige variant van de muffin geprobeerd. Het is waarschijnlijk even wennen voor de diehard zoetekauw, maar persoonlijk vind ik ze beter smaken dan het standaard cakeje met een berg suiker. Enfin, doe vooral waar u zelf trek in hebt.
Op warme dagen, zoals nu, is zo’n hartige muffin ideale kost. Geen ingewikkelde handelingen en wat nog veel belangrijker is: je hoeft niet met een oververhit hoofd boven kokende pannen door te brengen. Bak de muffins als het nog koel is (‘s morgens vroeg), maak er tegen etenstijd een frisse salade bij en voila, je kunt koel en relaxt aan tafel.
Tip: gebruik geroosterde paprika. Die maak je heel eenvoudig door deze door te snijden, de zaadlijsten eruit te halen en met de velkant naar boven in een voorverwarmde oven (180-200˚) te leggen. Reken circa 25 minuten om ze te roosteren. Stop ze in een afsluitbare plastic zak of pak ze in in alufolie. Als de paprika’s zijn afgekoeld, kun je het velletje er heel gemakkelijk afhalen. Door het roosteren verandert de smaak niet alleen (ze worden nóg zoeter), maar worden ze ook beter verteerbaar.
Op warme dagen, zoals nu, is zo’n hartige muffin ideale kost. Geen ingewikkelde handelingen en wat nog veel belangrijker is: je hoeft niet met een oververhit hoofd boven kokende pannen door te brengen. Bak de muffins als het nog koel is (‘s morgens vroeg), maak er tegen etenstijd een frisse salade bij en voila, je kunt koel en relaxt aan tafel.
Tip: gebruik geroosterde paprika. Die maak je heel eenvoudig door deze door te snijden, de zaadlijsten eruit te halen en met de velkant naar boven in een voorverwarmde oven (180-200˚) te leggen. Reken circa 25 minuten om ze te roosteren. Stop ze in een afsluitbare plastic zak of pak ze in in alufolie. Als de paprika’s zijn afgekoeld, kun je het velletje er heel gemakkelijk afhalen. Door het roosteren verandert de smaak niet alleen (ze worden nóg zoeter), maar worden ze ook beter verteerbaar.
Hartige muffin met feta en paprika
Ingrediënten: (voor 12 muffins)
300 gr bloem
4 tl bakpoeder
½ tl zout + peper
2 eieren
200 ml karnemelk
100 ml zonnebloemolie
Vulling:
1 à 2 geroosterde puntpaprika‘s
100 gr feta
4 tl bakpoeder
½ tl zout + peper
2 eieren
200 ml karnemelk
100 ml zonnebloemolie
Vulling:
1 à 2 geroosterde puntpaprika‘s
100 gr feta
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C (180˚ hete lucht) en doe 12 papieren muffinvormpjes in een muffinblik.
Meng de bloem, het bakpoeder en wat zout en peper in een kom door elkaar.
Doe vervolgens de eieren, karnemelk en zonnebloemolie erbij en meng alles kort door, tot het net gemengd is.
Spatel tot slot de vulling door het beslag.
Vul elk muffinvormpje met beslag tot bijna bovenaan en bak de muffins in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Inspiratie recept: Het hartige Bakboek – Rutger van den Broek
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks