Zomer!!! Tijd voor koele rosé en sangria. Witte sangria welteverstaan.
Witte Sangria
Ingrediënten
2 sinaasappels
1 citroen
1 kleine appel
2 eetlepels fijne kristalsuiker
2-4 eetlepels Grand Marnier
1 fles witte wijn, gekoeld
munt (optioneel)
1 blikje 7Up van 330 ml, gekoeld
Bereidingswijze:
Pers 1 sinaasappel uit. Was de andere sinaasappel, de citroen en de appel (boen de citrusvruchten goed schoon). Snijd het fruit in schijfjes of stukjes.
Doe de stukjes fruit in een mooie karaf. Voeg 2 eetlepels suiker, het versgeperste sinaasappelsap, de Grand Marnier en de witte wijn toe. Als je het lekker vindt kun je er nog wat muntblaadjes bij doen. Roer alles goed door elkaar.
Zet de karaf een paar uur in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken en je de sangría lekker koud kunt serveren.
Giet voor het serveren de 7Up bij de gekoelde sangría en roer goed door. Serveer de sangría in wijnglazen of Picardie glaasjes (eventueel met een partje sinaasappel op de rand van het glas).
Voeg de Grand Marnier naar smaak toe. In plaats van Grand Marnier zou je ook Cointreau kunnen gebruiken.
Voor de Sangría Blanca kun je bijvoorbeeld een Chardonnay of Sauvignon Blanc gebruiken. Persoonlijk vind ik Sauvignon Blanc het lekkerst.
Wat leuk dat je m’n Sangría Blanca hebt gemaakt en gepost op je blog! Hoop dat de sangría jullie lekker heeft gesmaakt! Het zonnetje erbij is in ieder geval gelukt 😉
De sangria was echt verrukkelijk, Kelly! Achteraf gezien had ik misschien de tekst meer persoonlijk kunnen maken. Nu lijkt het zo gemakkelijk “gegapt”. Maar soms wil een mens alles tegelijk en wordt er niet nagedacht. Hoe dan ook: dank voor je inspiratie!
Lekker! Die ga ik ook eens maken. Wij zitten al een paar dagen aan de rode … ook lekker trouwens. 😉
Eigenlijk vind ik alle frisse, zomerse drankjes lekker. Pimms cup maak ik ook erg graag in de zomer. Of doe zoals Anne Marie zegt op Fb: maak het met cava! Ga ik volgende keer ook proberen.