Heel gezond. Heel gifgroen. En heel gemakkelijk te maken. Kortom: een kekke waterkerssoep.
Waterkerssoep
Ingrediënten:
2 bosjes waterkers
2 aardappelen
1 ui
2 teentjes knoflook
olijfolie
125 ml groentebouillon (ik gebruikte wel 400 ml)
zout
versgemalen peper
120 ml crème fraîche
Bereidingswijze:
Pluk de blaadjes waterkers van de takjes en bewaar ze gescheiden.
Schil en snijd de aardappels in stukjes.
Pel en snipper de ui.
Pel en snijd de knoflook.
Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
Voeg de aardappels en de steeltjes van de waterkers toe.
Blus af met de bouillon en laat koken tot de aardappels gaar zijn.
Voeg de waterkersblaadjes toe en pureer de soep.
Breng op smaak met zout en peper, verdeel over borden en schep er een lepel crème fraiche in.
Bron: 24 Kitchen
Da’s ook toevallig … Wat eten wij vandaag? Waterkerssoep!
*grijns*
Lekker Nell, mijn schoonmoeder – ze kon erg goed koken en kwam uit Zwitserland – maakte dit graag. En ik at en eet het graag ;-).
Ik ben/was ook een groot fan van waterkers. Tot ik las dat het soms aardig “besmet” kan zijn met bacteriën, dat drukt m’n eetlust toch een beetje, helaas.
Oh jee, even onderzoek plegen dus, want ik vind het ook heel erg lekker.
Yep! Die ga ik maken!!! Tnx!
Inspiratie over en weer: ik heb net je venkel-zalmquiche gekopieerd!
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.