Home » Dagboek » Zeeuws lekkers » Zeeuwse kroepoek de nieuwe snack

Zeeuwse kroepoek de nieuwe snack

12 11 2017 | Top producten, Zeeuws lekkers | 2 reacties

Met excuses voor mijn lange afwezigheid alhier. Ik had een geldige reden, maar wil jullie niet vermoeien met de details.  Wat ik wél wil doen is iedereen nogmaals bedanken voor de getoonde belangstelling. Samen met jullie blijf ik proberen de slingers op te hangen!

Waar ging dit blog eigenlijk ook weer over? O ja, het plezier van eten en drinken. Laat mij nu afgelopen week een leuk verrassingspakketje krijgen thuisbezorgd, met daarin een origineel nieuw product: Zeeuwse kroepoek.

Nu zijn innovatieve producten in de food-sector vaak niet aan mij besteed. Je zult me er dan ook vaak niet over zien schrijven. Meestal komen ze uit de koker van grote voedingsmiddelenconcerns die wederom een item bedacht hebben dat bol staat van de synthetische kunst- en hulpmiddelen. Bijna nooit bedoeld om de consument te plezieren, maar meer met het oogmerk de portemonnee van de ontwikkelaar te spekken.

Gelukkig bestaan er ook producenten die écht iets nieuws in de markt willen zetten. De Zeeuwse gebroeders Frank & Marcel Wilthagen bijvoorbeeld. Zij zijn al langere tijd actief met het produceren van ambachtelijke eetwaren, waaronder knabbelspek en leverworst.

Zeeuwse kroepoek

Al langere tijd zochten zij naar een nieuwe pijler voor hun bedrijf en zo ontstond de Zeeuwse kroepoek. Een nieuwe, originele snack bestaande uit 100% puur natuurlijke ingrediënten in drie variëteiten. De grondstoffen voor deze drie soorten bestaan uit Noordzeegarnalen, Oosterschelde zeewier en Hollandse uien. Frank en Marcel Wilthagen werken hiervoor samen met lokale toeleveranciers. Een gegeven wat ik toejuich. Waarom iets van ver halen als de mooiste producten zo’n beetje in je achtertuin te vinden zijn?

Wat mij persoonlijk erg aanspreekt in deze kroepoeksoorten is dat er absoluut geen kunstmatige middelen in verwerkt zijn. Nul, komma, nul. Dat vind ik een bijzonder knap staaltje van innovatief denken. Want laten we eerlijk zijn: wie zit er nog te wachten op E-nummers of kleurstoffen? Ter vergelijking: in de kroepoek van het bekende merk in de gele zakken bijvoorbeeld, zit standaard de kleurstof E170 (calciumcarbonaat) en smaakversterker E621 (mononatriumglutamaat). Hoewel goedgekeurd horen deze stoffen natuurlijk niet in voedingsmiddelen thuis.

En hoe bevalt deze nieuwe snack? Prima! In de garnalenkroepoek proef ik de zuivere, zilte smaak van de zee. Fantastisch zoals de smaak van deze schaaldiertjes gevangen zit in deze krokantjes. In de uienvariant domineert vanzelfsprekend de smaak van zoete ui, maar toevallig ben ik dol op die alom inzetbare bolletjes. De derde telg aan deze nieuwe Zeeuwse snacklijn is de variant met Oosterschelde zeewier. Even wennen misschien, maar ook die vind ik persoonlijk bijzonder lekker. Kortom: ik ben fan!

De Zeeuwse kroepoek is te verkrijgen bij alle Jumbo-filialen.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

2 Reacties

  1. MyriamC

    Ik lust geen kroepoek, dus ga ook voor deze passen. Maar ik ben wel heel blij dat je ’terug’ bent.

    Antwoord
  2. Nell

    Dank je wel Myriam voor je opbeurende woorden.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.