Het hitteplan treedt vanaf morgen in werking! Jullie zijn gewaarschuwd. Je hebt alleen vandaag nog volop tijd om een voorraadje ijs te maken en op te slaan in je vriezer. Begin maar eens met dit verrukkelijke yoghurt-amarenenijs, met een swirl van amarenakersen. Niet te zoet. Fris. En even verkoelend als een pinguïn die zijn vlerken om je heen slaat.
Yoghurt-amarenenijs
Ingrediënten:
50 gr slagroom
550 gr Griekse of volle yoghurt
60 gr suiker
30 gr druivensuiker
half potje amarenakersen op siroop
Bereidingswijze:
Blender de amarenen tot een structuur waarin nog kleine stukjes te zien zijn.
Zet in de koelkast.
Verwarm de slagroom met een kwart van de yoghurt in een pan.
Voeg daar de suiker en druivensuiker bij.
Roer goed door elkaar tot alle suiker is opgelost.
Giet dit mengsel in een kom en doe daar de rest van de yoghurt bij.
Roer het met een garde goed door en laat het goed koud worden in de koelkast, alvorens je het in je ijsmachine laat draaien.
Voeg 5 minuten voor het ijs klaar is de amarenen toe.
Serveer met nog een aantal hele kersen over het ijs gelepeld.
Bron: IJstijd – Kees Raats (een bewerking van het yoghurtijs op blz 112)
Laat ik nou net hetzelfde yoghurt-ijs gedraaid hebben en er aardbeien door gedaan hebben. Met amarenen natuurlijk helemaal superlekker!
Vers fruit is ook wel heel erg lekker, Caroline. Maar de amarenenkersen als afwisseling is mooi meegenomen, nu er veel behoefte aan ijs is.
Klinkt heerlijk!! Helaas hebben wij geen ijsmachine meer…. Verkocht, omdat we er toch te weinig gebruik van maken, ondanks dat ik het wel heel erg leuk vind.
Dat hoeft geen probleem te zijn, Daniëlle. Als je het ijs regelmatig omroert, zeg maar om het half uur, gaat het ook prima. Door het gebruik van yoghurt vormen er zich ook niet snel ijskristallen. Ik zeg: proberen maar!
Met al die kersen overal in de aanbieding had ik precies een zelfde gedachte. Echter… de mango moet eerst op, dus daar ga ik nu maar ijs van maken voordat het weer 30 graden is in mijn keuken 😉
Ik denk wel dat je net gewone kersen een heel ander resultaat ijs krijgt dan met amarenenkersen, Hazel. De verhouding fruit vs suiker zal dan ook niet meer kloppen. iJs van mango is ook heel lekker. Her motto in deze dagen is: maakt niet uit wat voort soort, áls er maar ijs voorhanden is
Dit is het geworden, ziet er overheerlijk uit!
Slagroom en Griekse yoghurt, daarvan maak je toch echt lekkerder ijs dan van water 😉
Zo is het, Karin.
Ik heb nog een voorraadje amarenekersen liggen van een aanbieding bij Lidl. Dit recept lijkt me erg lekker, ik onthoud ‘m, bedankt! Groetjes, Louise