Vegetarische quiche

Omdat niemand in huize Eetplezier  op zondag trek heeft in een traditionele maaltijd, staat er op deze dag vaak Lekker en Toch Gemakkelijk op het menu. Vandaag een groentetaart. Ofwel een vegetarische quiche. Meestal gebruik ik hiervoor een quichevorm van 30 Ø, maar omdat ik niet erg veel groenten in huis had en de Man en ik niet van de honger omkwamen, heb ik een springvorm van 23 Ø gebruikt. Hieronder heb ik ook de hoeveelheden voor het deeg hierop aangepast.

Vegetarische quiche

voor de liaison:
3 eieren
125 ml slagroom
fijngesneden peterselie
zout/peper

voor het deeg:
75 gr. bloem
35 gr. boter
1 ei
snufje zout

voor de vulling:
2 sjalotjes
1 paprika
1 prei
3 wortelen
3 stengels bleekselderij

Bereidingswijze:
Kneed het deeg tot een bol en laat het daarna 2 uur in de koelkast rusten.
Snijd alle groenten in kleine blokjes en bak ze aan in een koekenpan. Klop de eieren met de slagroom los, doe er de peterselie door en kruid af met peper en zout.

Na 2 uur rol je het deeg uit tot een dunne lap. Leg deze in de springvorm. Als je een Echte Keukenprinses wilt zijn, kun je het aan de randen netjes afsnijden, maar je kunt het voor een rustiek uiterlijk ook een beetje over de rand laten hangen. Net zo gemakkelijk.
Het beste is dan om de bodem even 10 minuten blind te bakken in een oven op 180°. Je hoeft daar heus geen bakparels of bonen voor te gebruiken, een stukje aluminiumfolie erop leggen is al voldoende.

Spreid daarna de gebakken groenten over de bodem uit. Giet dan de liaison gelijkmatig over de groenten. Je mag best nog wat van de vulling zien. Het ei gaat nl. souffleren tijdens het bakken. Strooi er tot slot een beetje geraspte kaas over.

25-30 minuten bakken in de oven op 180°. Controleer of de liaison stevig is door er met een satéprikker in te steken.

print

4 antwoorden op “Vegetarische quiche”

  1. Man en ik hebben er ook heerlijk van gesmikkeld. Omdat ik als “vleesverlater” door het het leven wil gaan, maak ik quiches e.d. altijd vegetarisch. Je mist er echt geen vlees in! Dank voor je reactie, Marian.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.