Parelcouscous met doperwtjes, lamsoren en munt

Op sommige dagen vind je de diamantjes in je achtertuin. Of, om het minder abstract te omschrijven: vandaag verse doperwtjes op de weekmarkt weten te bemachtigen. Zo lang naar uitgekeken en nu waren ze er eindelijk, deze zoete, gifgroene bolletjes. Ik eet ze zo graag. Vers, nooit uit blik of pot. Dan nog liever de diepvriesvariant. En vorige week de parelcouscous van AlFez ontdekt. Deze wordt, net als de reguliere couscous, gemaakt van 100% durum tarwe. Hiervan een soort van gerecht gemaakt: parelcouscous met doperwtjes, lamsoren en munt. Tezamen een lichte, zomerse maaltijd. Wat homemade tzatziki erbij en smullen maar.

De normale couscous vind ik qua structuur geen fijn mondgevoel, maar deze parelcouscous is met recht een pareltje onder de bijgerechten. Nooit geweten dat het bestond. En wat fijn dat er mensen zijn die het culinaire pad voor je weten te effenen. Life is simple !!!

Bron: geïnspireerd door Gijs, kok bij brasserie de Drvkkery en tegenwoordig ook de Kloveniersdoelen in Middelburg. Als altijd weet hij de meest creatieve, vegetarische gerechten te verzinnen. Nu ik mij ook steeds meer aangetrokken ga voelen tot vleesloze maaltijden, aanvaard ik de fantasierijke suggesties van een ander met genoegen. Vleesloos wil absoluut niet zeggen dat het smaakloos wordt. Integendeel, in een combi van de juiste groenten zit enorm veel smaak. Dus thnx Gijs!

print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.