Persoonlijk ben ik een liefhebber van zurige sauzen, ik vind ze verfrissend en koel. Als jij er niet van houdt, laat dan de wijnazijn weg en vervang de kappertjes op zuur door het gezouten zusje, die je wel eerst grondig afspoelt. Anders beland je alsnog van de zure regen in de zoute drup.
Groene asperges zijn op hun best als je ze roostert of grilt in de oven. Zo verliezen ze weinig smaak en blijven ze heerlijk knapperig. Het grote voordeel is ook dat je ze niet hoeft te schillen. Je kunt ze eenvoudigweg breken op de plaats waar ze meegeven, meestal is dat zo’n 3-4 cm vanaf de onderkant. Spoel en droog de stengels en leg ze daarna naast elkaar op een bakplaat of braadslede. Sprenkel er wat olijfolie over, hussel even goed door en bakken maar! In mijn oven doe ik dat op 200 ˚C gedurende 8 tot 10 minuten.
Geroosterde asperges met sauce gribiche
Ingrediënten (voor circa 250 ml saus)
2 eieren, halfzacht gekookt
Haal het eigeel uit de eieren en wrijf dit tot een gladde zalf.
Roer de mosterd, azijn en zout en peper erdoor.
Voeg de olie, terwijl je klopt met een garde, beetje bij beetje toe zodat er een homogene massa ontstaat.
Hak het eiwit in kleine blokjes en roer dit met de ui, cornichons, kappertjes en alle kruiden door de saus.
Maak af met zout en peper.
Bron recept: Mijn Franse keuken – Alain Caron
0 reacties