Eisalade

Geen Pasen zonder huisgemaakte eisalade. Zoveel lekkerder, zoveel puurder dan de synthetische rommel die te koop is in de milieubelastende plastic bakjes. Weleens onderop gelezen hoeveel kunstmatige hulpstoffen er gebruikt worden om er iets eetbaars van te maken? Niet? Neem dan hier even een kijkje.

Ik gebruikte vanmorgen slechts zes (!) ingrediënten, te weten: biologische eieren, mayonaise, mosterd, zout, peper en gehakte verse bieslook. Dan krijg je een schaal als op de foto. Een salade die smaakt naar ei. Met een beetje goede mayonaise, een likje mosterd en fijne bieslook. Fijne, smakelijke Paasdagen allemaal.

print

9 antwoorden op “Eisalade”

    1. tonijnsalade is ook vele malen lekkerder dan uit een bakje. Eigenlijk geldt dat natuurlijk met al het voorbewerkte eten: er zijn veel te veel kunstmatige dinges aan toegevoegd.

  1. Vreselijk, ik wist niet dat er zoveel ‘rommel’ in zit, maar dat komt omdat ik ook altijd zelf eisalade maak.
    Grappig Nell, met dezelfde ingrediënten.
    Jammer dat m’n bieslook nog maar niet wil groeien door de kou !

    1. Ah, kijk, zo heeft ook deze blog weer zijn nut bewezen. Een mens kan niet op alles letten, maar ik ben een nogal kritische etikettenlezer en dan vallen die ellenlange ingrediëntenlijsten snel op. Die zijn vaak niet pluis.

  2. Wat is er nu makkelijker dan dit soort salades zelf te maken. Meestal doe ik er wat kerrie in en andere vulling zoals garnaaltjes of stukjes kip.

    1. Is helemaal waar, Lot. Het is echt heel gemakkelijk; kennelijk denken daar nog een boel andere mensen anders over. Johma doet nog steeds goede zaken met z’n rommeltjes, toch?

    2. Als je de ingrediënten van de Johma salade zonder mayonaise goed leest, zie je eigeel, olie, azijn en mosterd geloof ik ook staan. Hè? Lijkt dat niet erg veel op een recept voor mayonaise?…

    3. Ze zijn bollebozen in het misleiden van de naïeve consument, daar bij Johma. Ze zijn vast niet blij met de kritische blikken die jij en ik werpen op hun etiketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login with Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.