Home » Dagboek » Mijmeringen » Snertweer op een aarzelende rokjesdag

Snertweer op een aarzelende rokjesdag

25 02 2014 | Mijmeringen | 3 reacties

Maandag 24 februari. Een strakblauwe hemel en meer dan twaalf graden op de thermometer. Korte rokjesjagers nemen aarzelend hun plaats in op de haastig in gereedheid gebrachte terrasjes. De lucht  is gevuld met de knisperende geur van een aanstormende lente. Alles en iedereen ontwaakt. Niks geen snertweer eigenlijk.

In huize Eetplezier wordt rond vijven de maaltijd voorbereid. En meteen ook maar voor morgen, gezien de overvolle agenda. Een éénpansmaaltijd. Misschien niet helemaal passend bij het huidige weerbeeld, maar in Nederland weet je het immers nooit. In minder dan een uur kan het stralende blauw omslaan in een somber grijs. Met druilerige regen. Spreek ik mezelf bemoedigend toe.

Ondertussen betreedt er iemand puffend de keuken, kijkt in de pan en daarna licht vertwijfeld naar mij. Zijn opgeheven vinger blijft hangen ergens tussen buik en voorhoofd. Kennelijk spreekt mijn strenge blik boekdelen.

Dinsdag 25 februari is er geen sprankje zon meer te bekennen. De wereld is behangen met een grauwsluier. Korte rokjes worden ingewisseld voor lange broeken. Alle terrassen bieden een troosteloze aanblik. Ik trek mijn sjaal wat strakker, terwijl ik de miezerregen tergend langzaam via mijn nek naar beneden voel lopen en spreek mezelf opnieuw bemoedigend toe. Zie je wel, ik ben zo gek nog niet. Dat gaat vanavond nog best aardig smaken, zo’n extra gevuld pannetje snert.

Erwtensoep

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

3 Reacties

 1. Eetlust

  Vandaag een gesprek gevoerd over snert in de tropen al dan niet gecombineerd met nasi goreng…kortom snert kan altijd 🙂

  Antwoord
 2. Nell Nijssen

  Dan zijn we het daarover eens. Weer of geen weer, voor soep is altijd plaats. Ook al heeft deze het imago van ijspret en bevroren neuzen om zich heen hangen 🙂

  Antwoord
 3. Karin

  Wat een heerlijke foto! Vorige week nog aan de bruinebonensoep en er staat nog snert in de vriezer. Hoogzomer hoeft het voor mij niet maar nu kan het nog makkelijk.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.