Home » Recepten » Pastagerechten » Romige spinazie met mascarpone en tagliatelle

Romige spinazie met mascarpone en tagliatelle

4 06 2014 | Pastagerechten | 0 Reacties

Spierballen heb ik er nooit echt van gekregen. En of het ooit een bijdrage geleverd heeft aan de verhoging van mijn bij tijden optredend tekort aan ijzer, is me ook nooit duidelijk geworden. Feit blijft wel dat het ontzettend lekker is en in deze tijd van het jaar overal vers te koop is. Spinazie.

De fabeltjes dat deze groente übergezond is, nooit opgewarmd mag worden en de gemene goedjes oxaalzuur en nitraat bevat, zijn allemaal feiten waar een beetje losjes mee omgegaan dient te worden. Zoals met alles in het leven: het is een kwestie van gezond verstand combineren met je persoonlijke intuïtie en gevoel. Ik ga er liever geen waarde-oordeel op loslaten. Laat ieder doen waar hij/hij zich gelukkig bij voelt.

Uit mijn kinderjaren herinner ik me vooral de ultrafijn gesneden spinazie, aangemaakt met een goeie klont boter, verkruimelde beschuit en véél nootmuskaat. Gelukkig hielden ze bij ons thuis ook niet van de – o, gruwelgruwel – welbekende maïzenapapjes. Naast het groene bergje op mijn bord lag vaak een “gewoon”aardappeltje en een “gewoon” gehaktballetje. Veel jus ook er bij. Lekker!

Nadat de vleesconsumptie in mijn leven drastisch was gedaald, werd het even zoeken naar de juiste spinazierecepten. Inmiddels heb ik er heel wat geprobeerd.

Deze bijvoorbeeld: spinaziesoep met koekjes van Parmezaanse kaas.

En deze spinazielasagne met citroenricotta en geitenkaas is ook verschrikkelijk lekker: https://eetplezierenmeer.nl/?p=264

Maar ook dit, tamelijk eenvoudige, gerecht van tagliatelle met spinazie en mascarpone is een gouwe ouwe, die telkens terugkeert. Ga nu niet meteen zitten googlen, want ik ben ervan overtuigd dat Jamie, Yotam of Nigella óók allemaal een recept hebben, dat griezelig dicht bij het mijne komt. Blijft de vraag, wie was er eerder: de kip of het ei *big smile*

Romige spinazie met mascarpone

Ingrediënten:
500 gr spinazie
200 gr mascarpone
1 teen knoflook, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt
1 cm verse gember, geschild en fijngehakt
8 kleine trostomaatjes, doormiddel gesneden
sap ½ citroen
zout

Bereidingswijze:
Fruit de peper, knoflook en gember zachtjes in een mengsel van boter en olijfolie in een wok.
Doe er daarna de gewassen en goed uitgelekte spinazie bij.
Laat op hoog vuur flink slinken. (Eventueel overtollig vocht kun je afgieten, maar is wel zonde van de vitamientjes).
Voeg zout en het citroensap toe.
Zet het vuur lager. Schep er de tomaatjes evenals de  mascarpone door, tezamen met de beetgare tagliatelle. Warm goed door, zodat de mascarpone smelt, maar laat niet koken.

Serveer er een gepocheerd stukje zalm bij.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.