Home » Recepten » Brood en crackers » Pitabroodjes met groenten en knoflooksaus

Pitabroodjes met groenten en knoflooksaus

8 07 2016 | Brood en crackers, Midden-Oosten | 6 reacties

Aan deze pitabroodjes met groenten en knoflooksaus ging een maand lang buitelende beelden in mijn hoofd vooraf. Negeren lukte niet. Jullie herkennen het vast: op het meest onverwachte moment trek krijgen in zo’n mondvullend, druipend junkfoodbroodje. Geen idee waar dergelijke primitieve verlangens vandaan komen, maar het zal vast ergens opgeslagen liggen in mijn basale hersencellen. En staat het niet in ieders geheugen gegrift: uitputtende nachtelijke uitjes die steevast afgesloten werden met vreselijk foute broodjes shoarma. Nóóit meer aan denken, peins ik nu.

Maar een (hongerige) geest laat zich niet dwingen. Dus dringen zich zoetjesaan de eerste verschijnselen op. Water in je mond bij de gedachte alleen al. Het beeld niet kwijtraken in je hoofd. Wat je ook doet, waar je ook bent. Om het kwijt te raken moet en zal het beeld eerst omgezet moeten worden naar de realiteit.

Gelukkig komt verstand met de jaren en heb ik me nog kunnen beheersen. Alle krachten zijn ingezet om in ieder geval nog een beetje gezond alternatief te maken. De gevulde pitabroodjes met groenten en knoflooksaus. Let’s party!

Pitabroodjes met groenten en knoflooksaus

Ingrediënten: (voor 3 à 4 pitabroodjes)
4 pitabroodjes

1 eetl olijfolie
1 rode paprika, geschild en in blokjes
3 wortelen, in blokjes
1 venkel, in blokjes
1/2 courgette, in blokjes
5 bosuitjes, in ringetjes

voor de garnering:
6 cherrytomaatjes, gehalveerd
komkommer, in plakjes
sla

voor de saus:
3 eetl. mayonaise
3 eetl. volle yoghurt
2 teentjes knoflook, geperst of uitgewreven met een mes
kneepje citroen
drupje honing
peper/zout

Bereidingswijze:
Bak de pitabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak alle groenten beetgaar. Kruid met peper en zout. Laat een beetje afkoelen.

Maak de saus door alle ingrediënten te mengen.

Snijd de pitabroodjes open. Vul deze met sla en komkommer,  stop er een flinke lepel van de gebakken groenten tussen en druppel er flink wat knoflooksaus overheen. Garneer met een cherrytomaatje en nog wat sla.

En dan happen maar …..

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

6 Reacties

  1. Gereon de Leeuw

    Hoi Nell,

    Wat een herkenbaar gerecht. Ik ging vaak pita’s met falafel en groenten eten als lunch toen ik nog bij DNB werkte. Heeft ervoor gezorgd dat er heel wat stropdassen naar de stomerij moesten vanwege de druipende saus.

    Fijne zondag

    Antwoord
    • nellnijssen

      Lachen, Gereon! Ik heb ook veel collega’s gehad die ’s middags een snack gingen halen bij de Vietnamese wagen. Inclusief chilisaus, je kunt je er vast iets bij voorstellen

      Antwoord
  2. Carla

    Dit lijkt me nu een waardig alternatief voor dat wel erg lekkere nachtelijke broodje shoarma……;-)

    Antwoord
    • nellnijssen

      Dat denk ik zelf ook, Carla. Want laten we eerlijk zijn: het was wel een erg ongezond hapje zo tegen het ochtendgloren

      Antwoord
  3. Karin

    De printer maakt overuren op deze manier. Ook dit ziet er weer heerlijk uit Nell, het water loopt me in de mond. Zo simpel maar je moet het wel bedenken, dankjewel!

    Antwoord
    • nellnijssen

      Zo moeilijk is het allemaal niet. Een beetje gezond verstand, wat fantasie en een handvol ingrediënten en je komt een heel eind

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.