Home » Dagboek » Top producten » Peter Yealands Sauvignon Blanc

Peter Yealands Sauvignon Blanc

19 03 2015 | Top producten | 0 Reacties

Passievruchten. Ik ben dol op hun parfumachtige aroma en hun knapperige inhoud. Wist je trouwens dat de typische smaak pas vrijkomt als hun schilletjes volledig gerimpeld zijn? Snijd nooit gladde, gave exemplaren doormidden, je mist dan alles wat deze vrucht zo kenmerkend maakt. Dat allemaal terzijde. Als er ooit een wijn is geweest, waarin ik zó overduidelijk de smaak en geur van deze vruchtjes in herkende, is het in deze verfijnde Sauvignon Blanc van Peter Yealands. Naast passiefruit proef je frisse kruiden en ergens in de verte een pittig pepertje. Kortom: een prachtige, super verfrissende smaak met een lange, mooie nasmaak. Een witte wijn die je gewoonweg een keer moet proberen. Om daarna niet te lang te wachten op je tweede glas. Deze wijn is niet voor niets in de Grote Hamersma bekroond met een 8. Van mij krijgt hij zelfs een 9+.

Ooit was het Yealands Estate een ruig kustlandschap van ravijnen, geulen en kloven. Nu groeien er druiven op een glooiend terrein waar alles in teken staat van duurzaamheid. Tussen de wijnranken grazen schapen om de grond op natuurlijke wijze te bemesten. Vogels zitten tussen de druiven, en mogen daarvan snoepen ook. Verder zie je zonneschermen en windturbines. En alles bij Yealands Estate in Nieuw-Zeeland wordt gerecycled. Van druiventakken en droesem tot afvalwater, verpakkingsmateriaal en glas. Yealands Estate wil dan ook het meest duurzame wijnbedrijf ter wereld worden. Bij Yealands Estate worden de Clearwater Cove, Breaker Bay en Whales Tale wijnen gemaakt.

Verkrijgbaar bij Gall & Gall.

print
Eetplezier Foodblog Nell Nijssen

Vond je dit leuk om te lezen?

Op Eetplezier & Meer vind je nog veel meer van dit soort artikelen.
Voel je vrij om rond te kijken op mijn blog vol heerlijke recepten en persoonlijke verhalen.

Liefhebber van bijna alles wat eetbaar is. Altijd op zoek naar nieuwe smaken. Verzamelaar van veel te veel servies. Ik word vrolijk van zon en warmte, ongerepte natuur en vooral van mensen met humor.

Ik ben benieuwd wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.